Björnens förskola

Björnens förskola är Kumla kommuns nattförskola för barn i åldrarna 1-12 år. Förskolan ligger centralt med närhet till centrum, bibliotek, skogsområden och lekplatser. Vi har öppet alla dagar dygnet runt för att ge service åt familjer med behov av omsorg utöver en traditionell förskolas öppettider.

Bilden visar Björnens förskola. Ett hus med svart fasad och grönt gräs.

Pedagogisk inriktning

Björnens vision är:
En dygnet-runt-förskola där alla känner sig trygga och där barnen alltid är i fokus.

I vår verksamhet arbetar vi utifrån läroplanens mål:
utveckling och lärande, normer och värden, barns inflytande samt förskola & hem. Vi pedagoger är viktiga förebilder för barnen och ser oss själva som viktiga redskap för att skapa en trygg, lärorik och rolig förskola. Vi arbetar ständigt med att utveckla förskolans lärmiljö utifrån barnens intressen, önskemål och behov.

På kvällar och helger vill vi ha en så hemlik miljö som möjligt, det innebär att barnen kan ta med sig något gott till fredagsmys/lördagsgodis. Efter kvällsmaten varvar vi ner med någon lugn aktivitet innan det är dags för barnen att gå hem eller lägga sig.

Avdelningar

Björnens förskola består av en avdelning med verksamhet dygnet runt. Dagverksamhet bedrivs i halva huset och nattverksamhet är i andra halvan som står tom dagtid förutom efter lunch då de yngsta barnen vilar i spjälsängar.

Föräldrasamverkan

För att barn och vårdnadshavare ska få en så bra introduktion som möjligt i förskolan erbjuder vi alla nya barn en inskolningsperiod på två veckor som anpassas utifrån varje enskilt barns behov.

Vi erbjuder vårdnadshavarna utvecklingssamtal minst en gång per år, samt bjuder in till föräldramöte under hösten.

Kontakta Björnens förskola

Björnens förskola

Von Rosensteins väg 4

019-58 80 43

bjornen@skola.kumla.se

Karolina Holmér,

rektor

019-58 87 42

karolina.holmer@kumla.se