Förskolan Fjärilen Guldvinge (privat)

Välkommen till Fjärilens förskola!

fjärilen

Inspirerande lokaler, högsäkerhet, ekologisk mat och en hållbar framtid. Välkommen till förskolan Fjärilen Guldvinge!

Fjärilen Guldvinge är en nybyggd förskola som öppnade januari 2019. Förskolan ligger i den norra delen av Kumla i området Ryttartorpet. Här finns gott om natursköna områden med skog, ängar och öppna gärden.

Vi erbjuder en unik miljö som är lekfullt designad för att inspirera och utveckla barnen. Förskolan erbjuder generösa ytor, både inne och ute. Utomhuspedagogik är något som vi brinner extra mycket för, vi vistas mycket utomhus i alla väder och använder vår stora välplanerade gård och naturen som miljö som lockar till lek, lärande och utforskande.

Som ett led i detta erbjuder förskolans gård också ett utekök, grillplats, uteskötrum och utetoaletter i en separat byggnad. Enkelt för både barn och pedagoger. Förskolan har ett eget kök och kock som lagar ekologisk mat från grunden varje dag. I vårt fina utekök får barnen vara delaktiga i matlagningen genom att odla, hjälpa till att laga mat eller baka bröd.

Pedagogisk inriktning

Vår vision är att förskolan ska vara en plats där små och stora människor får möjlighet att utvecklas genom utforskande, nyfikenhet, fakta, fantasi, glädje och gemenskap. Dessa ledord genomsyrar hela vår verksamhet.

En viktig del av förskolan Fjärilen Guldvinges värdegrund består av omsorg om både människor och natur. Materialvalen har styrts med hänsyn till miljö och ambitionen att vara en giftfri förskola.

Vi vill lära barnen om hållbarhet och miljö för att ge dem förutsättningar att påverka sin framtid. Förskolan arbetar utifrån Läroplanen för förskolan (Lpfö98/19).

Vi är stolta över vårt projektinriktade arbetssätt där barnens intresse utforskas i mindre grupper. Vi ger barnen reellt inflytande över sin vardag genom att barnen får uppleva, upptäcka och utforska utifrån sina egna förutsättningar.

Föräldrasamverkan

Den viktigaste kontakten med vårdnadshavare/föräldrar sker varje dag vid lämning och hämtning av barnen. Förutom det erbjuder vi även inskolningssamtal och utvecklingssamtal.

Vi har även flera olika former av föräldrasamverkan såsom föräldramöten, föräldraråd, drop in och andra trevligheter. Vi erbjuder ytterligare tjänster såsom köp av matlådor från vår egen ekologiska matsedel, erbjuder kaffe på morgonen, gratis blöjor om man betalar maxtaxa, blöjabonnemang, samarbeten med olika företag med fördelaktiga erbjudanden och utbildningskvällar som vi utformar tillsammans med vårdnadshavare.

För att söka till Fjärilens förskola så tar du kontakt direkt med Fjärilen för att ställa dig i kö till en plats. Länk till ansökan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontakta Fjärilen

Fjärilen, Husargatan 1

692 93 Kumla


info@fjarilen.com

076-1807354

076-1807353Amra Granlöf rektor

076-1807350

amra@fjarilen.com

Lag 1 1-2 år


Lag 2 2-5 år