Föreningar  

Föreningslivet är en viktig del av kommunen och vår gemensamma utveckling.

Tillsammans skapar vi goda förutsättningar för Kumlas invånare.

Aktuellt

Nominera lagledare till ungdomsledarstipendierna!

2022-05-13

Finns det någon ungdomsledare i er förening som gör det lilla extra? I sådana fall tycker vi att du ska nominera denne till ett av Kumla kommuns ungdomsledarstipendium! Det ena stipendiet är för ungdomsledare under 25 år och ligger på 4 000 kr. Det andra för ungdomsledare över 25 år ligger på 8 000 kr. Ni nominerar era ungdomsledare via en e-tjänst här på Kumla.se.

Mer information om ungdomsledarstipendierna och länk till e-tjänsten finns här: https://www.kumla.se/.../fore.../Ungdomsledarstipendium.htmllänk till annan webbplats

Ansök om återstartsbidrag efter pandemin!

Barn runt träd

2022-05-05

Nu har er förening möjlighet att ansöka om så kallat återstartsbidrag. Kommunfullmäktige har beslutat att extra föreningsbidrag ska betalas ut.

Bidraget ska användas till att genomföra insatser för att värva nya medlemmar eller aktivera passiva medlemmar i föreningen. Det kan handla om allt från aktiviteter till informationskampanjer eller investeringar för att främja engagemanget hos föreningen.

En förening kan ansöka om flera insatser, men man behöver då skicka in en ny ansökan för varje insats. Bidrag beviljas som högst med 48 300 (ett prisbasbelopp) per insats. Ni ansöker via e-tjänst, som öppnar 9 maj och är öppen till och med 25 september eller så långt budgeten räcker. Insatserna behöver vara genomförda senast 20 oktober.

Vi handlägger och beviljar ansökningarna löpande, utifrån allmänna bestämmelser och handläggningsprocessen som regleras i regler för föreningsbidrag. Ansökningarna beviljas under förutsättning att dessa villkor är uppfyllda och att det finns medel kvar i budget. Ansökningarna hanteras i kronologisk ordning från det att de kommer in till oss.

I ansökan ska ni beskriva vilken insats som ni planerar att genomföra, hur, när och var den kommer att genomföras och för vem. I ansökan ska ni även ange kostnader i och med insatsen. Efter att insatsen ägt rum skickar ni in en redovisning till oss på om insatsen kunnat genomföras enligt den plan ni hade och om ni nådde målen ni satt upp. Redovisningen ska vara inlämnad senast 31 oktober.

E-tjänsten för ansökan kommer från den 9/5 att kunna nås via denna länken:
https://etjanst.kumla.se/aterstartsbidraglänk till annan webbplats

Missa inte att anmäla er aktivitet till sommarlovsprogrammet!

Barn runt träd

2022-05-05

Efter ett mycket lyckat 2021, trots att pandemin och dess restriktioner påverkade vissa av loven, hoppas vi nu på ett ännu bredare utbud av lovaktiviteter under 2022.
Vi vill att alla barn och ungdomar i Kumla ska få möjligheten att prova på det breda föreningsliv som vi i Kumla är så stolta över.

Digitalt lovprogram
Det är ung fritid som sammanställer lovprogrammet inför varje vinter-, sommar- och höstlov där aktiviteter som sker på loven samlas ihop och publiceras i vårt digitala lovprogram på www.visitkumla.se/lovlänk till annan webbplats
I år sträcker sig sommarlovet från 14 juni till 17 augusti. Sommarlovsprogrammet kommer att publiceras den 7 juni.

Kostnadsfria aktiviteter
Vi vill såklart ha med så många aktiviteter som möjligt i lovprogrammet. Aktiviteterna ska vara gratis, så alla har chans att delta.

Det behöver inte vara så avancerat, har ni en träningstid då ni kan öppna upp för alla, passa då på att lägga in det i lovprogrammet. Samtidigt bidrar ni till en händelserikt sommar för våra barn och unga och detta kan också bli ett gyllene tillfälle för er att locka fler medlemmar till er förening eller verksamhet.
Lovprogrammet riktar till barn och ungdomar i Kumla, som är mellan 7 till 19 år.

Så anmäler ni er aktivitet
Ni anmäler er aktivitet via länken: https://etjanst.kumla.se/lovprogramlänk till annan webbplats
Är ni i behov av ett bokningsbart objekt för att genomföra er aktivitet så tillhandahålls den kostnadsfritt, detta anges i anmälan.

Sista dagen att anmäla er aktivitet är tisdag 31 maj.

Utvärdering efter avslutad aktivitet
Efter genomförd aktivitet ska ni anmäla in antalet deltagare fördelat på kön och ålder. Länken ligger uppe hela tiden, så direkt när aktiviteten är genomförd kan ni lämna in uppgifterna.Sista datum för att lämna in statistiken är 30 september.

Länk till utvärderingen: https://etjanst.kumla.se/utvarderinglovprogramlänk till annan webbplats

Återstartsbidrag efter pandemin
Kommunfullmäktige har beslutat att föreningar kommer att kunna ansöka om extra föreningsbidrag, så kallat återstartsbidrag.
Bidraget ska användas till att genomföra insatser för att värva nya medlemmar eller aktivera passiva medlemmar i föreningen. Bidraget kan till exempel användas till att anordna sommarlovsaktiviteter.
Ansökan sker via e-tjänst från och med 9 maj. Mer information om bidraget och länk till e-tjänsten kommer att skickas ut inom kort.

Föreningsträff för kulturföreningar den 4 maj

2022-04-25

Påminner om att vi bjuder in till en föreningsträff för kulturföreningar den 4 maj kl 17.00 i biblioteket. Vi hoppas såklart att så många som möjligt kan delta. Anmälan görs till till foreningsservice@kumla.se, meddela ert deltagande senast den 2 maj.

Föreningsträffar under året 2022

2022-03-18

Nu är det äntligen dags att starta igång föreningsträffarna igen och tro det eller ej men vi kan träffas fysiskt! Till skillnad ifrån tidigare år kommer det nu vara uppdelat beroende på vilken typ av förening ni tillhör. Det kommer nu vara uppdelat mellan fritidsföreningar, kulturföreningar och idrottsföreningar samt en gemensam träff i slutet på året. Vi har valt denna uppdelning för att lära känna er bättre samt att träffarna ska beröra just er förening. Nedan ser ni schemat för när träffarna ska äga rum. Det kommer även komma mer information kring varje träff när det börjar närma sig.

6 april: fritidsföreningar

4 maj: kulturföreningar

5 oktober: idrottsföreningar

7 december: gemensam

Ansökan om säsongstider i inomhushallar

2022-03-02

Ansökan om säsongstider under HT 22 och VT 23 i våra inomhushallar har nu öppnat.

Sista ansökningsdag är den 19 april

Ni ansöker via en e-tjänst på Kumla.se:
https://etjanst.kumla.se/sasongstiderlänk till annan webbplats

Ansökan om föreningsbidrag är nu öppen

2022-01-12

Nu öppnar första ansökningsperioden för föreningsbidrag 2022!

Ansökan ska vara kultur- och fritidsnämnden tillhanda senast 25 februari.

Du kan läsa mer om de olika föreningsbidragen på denna sidan:
https://www.kumla.se/uppleva-och-gora/foreningar/bidrag.htmllänk till annan webbplats

Behöver du vägledning i e-tjänsten eller har andra frågor om föreningsbidraget? Kontakta då Föreningsservice via e-post foreningsservice@kumla.se, så hjälper vi dig.

Allmänhetens fotboll på konstgräsplanen

Skridsko

2021-12-17

Under julledigheten bjuder vi in allmänheten till bollspel på konstgräsplanen vid Kumla IP. Gäller kl. 14.00-16.00 alla vardagar (ej röda dagar) under vecka 50 (2021) - vecka 2 (2022).

Konstgräsplanen är öppen kl. 14.00-16.00 följande dagar: 20/12, 21/12, 22/12, 23/12, 27/12, 28/12, 29/12, 30/12, 3/1, 4/1, 5/1, 7/1, 10/1, 11/1, 12/1, 13/1 och 14/1.

Här nedan har vi listat några saker som är bra att veta och tänka på vid spel på konstgräsplanen, för allas trevnad:

 • Bollar och andra träningsredskap tar var och en med sig själv.
 • Kom ombytt och klar, omklädningsrum är inte öppna för allmänhetens fotboll.
 • Skorna ska rengöras innan du beträder konstgräsplanen.
 • Alla som använder planen får samsas kring ytan som finns.
 • Gör rent skorna från granulat vid avslutat aktivitet, använd gärna skoborstarna som finns vid anläggningen. Detta är viktigt för vår miljö.
 • Djur är inte tillåtna på konstgräsplanen.
 • Det är inte tillåtet att köra ut med olika fordon på planen.
 • Vid snöfall kan planen behöva stängas av, detta beslutar personalen på plats om. Om planen behöver stängas av, så sitter en skylt uppsatt på plats, om att planen är stängd för spel.

Några tips från oss

Du vet väl att du kan låna sport- och fritidsartiklar på Fritidsbanken?
Klicka här för öppettider och mer information. länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

När du ändå är i området, passa på att ta en tur på allmänhetens åkning i ishallen också. Klicka här för öppettider och mer information.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Nu inför vi webbokning av kommunens lokaler och anläggningar

Skridsko

2021-11-23

Den 1 januari 2022 går Kumla kommun över till ett helt digitaliserat system när det gäller bokning av kommunens lokaler och anläggningar, men redan nu kan du använda dig av systemet vid din bokning.

Webbokningen gör att du kan boka när du vill, vart som helst och du slipper vänta på att din bokning ska bli godkänd och bekräftad. Webbokningen är alltid öppen för bokning, till skillnad mot dagens manuella hantering som sker under kontorstid måndag till fredag.

Klicka här och läs mer om webbokningen.öppnas i nytt fönster

Hur önskar din förening att kontakten mellan föreningar och förtroendevalda ser ut i framtiden?

Höstlov

2021-10-22

Kultur- och fritidsnämnden har avskaffat sitt föreningsutskott (tidigare bidragsutskottet) i syfte att se över hur föreningar och förtroendevalda kan mötas på ett sätt som motsvarar föreningarnas behov bättre.

Hur önskar din förening att kontakten mellan föreningar och förtroendevalda ser ut i framtiden? De föreningar som deltog på föreningsträffen den 22 september har redan tyckt till, men vi vill även vända oss till er som inte hade möjligheten att närvara vid det tillfället.

Hjälp oss gärna genom att besvara nedanstående frågor. Svara oss antingen via mail till foreningsservice@kumla.se eller via denna länk: https://forms.office.com/r/b2bnmBeQBulänk till annan webbplats

 1. Vilken förening representerar du?
 2. Finns det behov hos föreningslivet av att träffa våra politiker? Finns tid och intresse?
 3. Hur önskar ni att mötet mellan föreningslivet och politiken ser ut?
 4. Hur ofta? När? I vilken form?
 5. På vilket sätt vill ni kunna påverka?

Vi behöver ditt svar senast den 31 oktober.

Uppdatera era föreningsuppgifter

Telefon


2020-12-28

Vi märker ofta när vi önskar komma i kontakt med er föreningar att ni inte uppdaterat era uppgifter hos oss. Vill därför be er säkerställa att vi har rätt uppgifter till er och i annat fall mejla foreningsservice@kumla.se så att vi kan uppdatera detta.

För att kontrollera vilka uppgifter vi har registrerade går ni in här.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Tack på förhand!

Kumlahallen

Stolar

2020-10-02

Vi vill be er som vistas i Kumlahallen:

- att inte flytta runt möblerna från cafeterian. Det är inte vår vaktmästares jobb att ställa tillbaka dessa.

- att inte affischera eller sätta upp anslag på dörrarna vid huvudentrén. Anslag på dörrarna kommer att plockas ner och får göras i de befintliga anslagstavlorna.

Tack på förhand!