Att hålla avstånd är att visa omtanke. Kom ihåg - håll avstånd, tvätta händerna och stanna hemma vid minsta symtom!

Föreningar  

Föreningslivet är en viktig del av kommunen och vår gemensamma utveckling.

Tillsammans skapar vi goda förutsättningar för Kumlas invånare.

Aktuellt

Snart dags att söka kompensationsstöd för kvartal 4 hos Riksidrottsförbundet

Höst


2021-01-05

Under perioden 15-26 januari har ni som föreningar möjlighet att söka kompensationsstöd för kvartal 4 2020 hos Riksidrottsförbundet.

Regeringen har beslutat om ett stödpaket på 1 miljard kronor för att kompensera idrottsrörelsen till följd av coronapandemin. Riksidrottsförbundet har uppdraget att fördela stödet till idrottsrörelsen.

Idrottsföreningar och specialidrottsförbund kan ansöka om kompensationsstöd för ekonomiska konsekvenser av coronakrisen för andra halvåret (kvartal 3 och 4) 2020.

Läs mer om detta på Riksidrottsförbundets hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Uppdatera era föreningsuppgifter

Höst


2020-12-28

Vi märker ofta när vi önskar komma i kontakt med er föreningar att ni inte uppdaterat era uppgifter hos oss. Vill därför be er säkerställa att vi har rätt uppgifter till er och i annat fall mejla foreningsservice@kumla.se så att vi kan uppdatera detta.

För att kontrollera vilka uppgifter vi har registrerade går ni in här.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Tack på förhand!

God jul och gott nytt år!

Höst


2020-12-23

Vi på Föreningsservice vill önska er alla en riktigt god jul och ett gott nytt år!
Vi finns på plats alla dagar utom helgdagarna.

Håll i, håll ut och var rädda om er och varandra.

Än mer skärpta restriktioner – vi stänger nu våra idrottshallar

Höst


2020-12-22

Fredagen den 18 december kom än mer skärpta restriktioner från regeringen och Folkhälsomyndigheten. I linje med detta har vi beslutat att fortsatt hålla verksamheter stängda och vi har även tagit beslut om att stänga ishall och idrottshallar. Detta gäller fram till och med den 24 januari 2021.

Följande verksamheter stängs under perioden 22 december 2020 – 24 januari 2021:

  • Ishallen, ICA Maxi Arena, är stängd för alla målgrupper. Gäller dock inte för elitidrott i enlighet med Riksidrottsförbundets riktlinjer.
  • Samtliga idrottshallar är stängda för uthyrning, gäller alla målgrupper. Gäller dock inte för elitidrott i enlighet med Riksidrottsförbundets riktlinjer.
  • Allmänhetens åkning i ishallen håller fortsatt stängt.
  • Konstgräsplanen vid Idrottsparken är öppen som vanligt.
  • Samtliga omklädningsrum vid utomhusanläggningar är stängda.

Vi på Föreningsservice avbokar

Vi på Föreningsservice avbokar alla bokningar i våra hallar till och med 24 januari 2021. Så du som lokalbokare behöver inte göra någonting. Bekräftelse på din avbokning kommer via e-post. Avbokningarna gäller samtliga våra hallar förutom bokningar på konstgräset och bokningar för elitidrott i enlighet med Riksidrottsförbundets riktlinjer.

Stort tack!

Höst


2020-12-21

Stort tack till alla föreningar och studieförbund som har verksamhet i Kumla kommun. Era aktiviteter bidrar till en attraktiv kommun, med många möjligheter. Vi ser fram emot ett fortsatt gott samarbete 2021.

God jul och gott nytt år! önskar Kumla kommun

1 januari öppnar vi ansökan om föreningsbidrag

Höst


2020-12-17

1 januari öppnar vi upp ansökan om föreningsbidrag period 1 2021.

Kultur- och fritidsnämnden har beslutat att föreningar ska ansöka om aktivitetsbidrag för aktiviteter genomförda under juli-december 2019, istället för juli-december 2020, under första ansökningsperioden 2021. Undantag gäller för föreningar som inte har möjlighet att ansöka för aktiviteter under den aktuella perioden, för dessa gäller ordinarie bestämmelser.

Ansökan gör ni här genom vår e-tjänst.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Nya skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd

Höst

2020-12-11

Från och med den 14 december ersätts de lokala allmänna råden av skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd. I linje med dessa råd har vi i Kumla kommun förlängt tidigare beslut, med undantag för biblioteket som nu öppnar igen från och med den 14 december.

Våra idrottshallar är fortsatt stängda, förutom de tider de är bokade för träning för barn och ungdomar födda 2005 eller senare samt privatpersoner som har möjlighet att följa folkhälsomyndighetens rekommendationer. Vi tittar dock vidare på frågan vad gäller tillgången till våra idrottshallar, enligt de nya föreskrifterna om att personer födda 2004 eller tidigare ska kunna träna idrott och ägna sig åt andra fritidsaktiviteter på ett sätt som minimerar risken för smitta.

Kom ihåg att avboka aktiviteter till och med 13 december som bryter mot restriktionerna

2020-11-25

Med anledning av att de lokala allmänna råden förlängts, vill vi påminna om att att all verksamhet som bryter mot de allmänna råden behöver avbokas fram till och med 13 december.

Ni avbokar enklast era aktiviteter genom att mejla oss på foreningsservice@kumla.se eller genom att logga in i webbtjänsten: http://friweb.kumla.se/fritidbokning/länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kom ihåg att uppge vilken lokal, vilka dagar och vilka tider er avbokning gäller om ni mejlar till Föreningsservie.

Håll i, håll ut, håll avstånd och var rädd om dig och varandra.

De lokala allmänna råden förlängs till och med 13 december

Höst

2020-11-24

I dag får vi beskedet att de lokala allmänna råden i Örebro län, och därmed Kumla kommun, fortsätter att gälla fram till 13 december. Dessutom är det nu en maxgräns på 8 personer vid sammankomster och offentliga tillställningar. Det betyder att alla de åtgärder vi tidigare har beslutat i våra verksamheter, för att kunna följa råden, fortsätter att gälla. Men vi gör en justering. Vi gör det möjligt för dig som har stort behov av rehabilitering att boka tid för simning på Djupadalsbadet. Läs mer om de lokala allmänna råden och om hur vi i Kumla kommun anpassar våra verksamheter på www.kumla.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Håll i, håll ut, håll avstånd och var rädd om dig och varandra.

Lokala allmänna råd

2020-11-05

Med anledning av den rådande situationen gällande Covid19 har nya lokala allmänna råd införts i Örebro län. Ett av de allmänna råden är att alla avstår från att delta i möten, konserter, föreställningar, idrottsträningar, matcher och tävlingar. Detta gäller dock inte idrottsträningar för barn och unga födda 2005 eller senare.

Vi förväntar oss att ni följer de råd och restriktioner som finns. All verksamhet som bryter mot dessa allmänna råd behöver avbokas. Ni avbokar enklast era aktiviteter genom att mejla oss på foreningsservice@kumla.se eller genom att logga in i webbtjänsten: http://friweb.kumla.se/fritidbokning/länk till annan webbplats

Under perioden som de lokala allmänna råden gäller kommer vi endast bevilja föreningsbokningar som avser träning för barn och unga födda 2005 eller senare.

Här kan du läsa mer om de lokala allmänna råden: https://www.kumla.se/.../2020-11-03-lokala-allmanna-rad...länk till annan webbplats

Lokala restriktioner

2020-11-10

RF-SISU Örebro län har fått en uppmaning och vädjan från Region Örebro län och Länsstyrelsen Örebro om att ta de skärpta lokala allmänna råden på största allvar. Detta med anledning av att man sett att det pågår idrottsverksamhet som inte ligger i linje med de allmänna råden. Så här kommer en vädjan från RF-SISU Örebro län om att vi alla behöver ta i lite extra och anstränga oss just nu.
Hör länsidrottschef Charlotta Stenhems vädjan till föreningsidrotten.
https://youtu.be/1b2I_vL4JdIlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Läs brevet från Länsstyrelsen Örebrolänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Förhållningsregler i våra lokaler

2020-10-14

Här kommer ytterligare några uppmaningar till er gällande våra lokaler:

Vi vill be er att respektera de avspärrningar som satts upp i våra lokaler för avgränsning på grund av Covid-19. Tillsammans håller vi i och håller ut.

När hösten nu är här drar vi alla med oss mer smuts utifrån när vi går inomhus. Detta gör att en liten sten kan göra att en dörr inte går igen som den ska. Kom därför ihåg att endast använda rena inomhusskor i våra hallar och gymnastiksalar och att se till att alla dörrar och fönster går igen helt som de ska innan ni lämnar lokalen.

Tack för visad hänsyn!

Kumlahallen

Höst

2020-10-02

Vi vill be er som vistas i Kumlahallen:

- att inte flytta runt möblerna från cafeterian. Det är inte vår vaktmästares jobb att ställa tillbaka dessa.

- att inte affischera eller sätta upp anslag på dörrarna vid huvudentrén. Anslag på dörrarna kommer att plockas ner och får göras i de befintliga anslagstavlorna.

Tack på förhand!

Förändringar av regler för föreningsbidrag

Höst

2020-06-02

Kultur- och fritidsnämnden har reviderat reglerna för föreningsbidrag.
Förändringarna innebär följande:

  • Grundbidraget kan nu sökas två gånger per år, men endast erhållas en gång per förening och år.
  • Utbildningsbidrag kan nu sökas löpande under året, dock senast 8 veckor innan startdatum för utbildningen.
  • Projektbidraget begränsas till max 25 000 kr per projekt.
  • Evenemangsbidrag och utbildningsbidrag kan erhållas redan efter godkänd ansökan om startbidrag.

 Observera att detta inte gäller sydnärkeföreningar och religiösa samfund.

Mer information kring våra föreningsbidrag hittar du på www.kumla.se/föreningsbidraglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Nya rutiner för ansökan av säsongstider

2020-04-16

Det är flera föreningar som hört av sig till oss med frågor kring ansökan av säsongstider. Från och med i år kommer detta förfarande att se annorlunda ut och kultur- och fritidsnämnden antog den 25 mars 2020 en ny prioriteringsordning som gäller vid fördelning av tider. Alla tider för föreningar, privatpersoner och företag i våra sporthallar och gymnastiksalar kommer att ansökas om via en ny e-tjänst. Denna är ännu inte riktigt färdig och vi arbetar för fullt med detta och planerar att ha allt klart till vecka 18. Så tills dess; förbered era önskemål om tider och håll sedan utkik här och på vår facebooksida för vidare information.

Klicka här för att läsa prioritetstordningen i sin helhet.öppnas i nytt fönster

Håll dig uppdaterad kring Coronavirusets påverkan på idrotten

Höst

2020-04-09

Coronaviruset påverkar idrottsrörelsen på många olika sätt. Riksidrottsförbundet följer utvecklingen och informerar löpande på sin hemsida, så ta för vana att hålla dig uppdaterad på www.rf.se/coronavirusetochidrottsrorelsenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Där hittar du bland annat allmänna råd, hur du gör en riskbedömning vid ett arrangemang, information om stödpaket till idrotten och mycket mer.

Riktlinjer gällande försäljning av livsmedel i Kumlahallen

Höst

2019-01-29

Kultur- och fritidsnämnden har antagit förtydligade riktlinjer gällande försäljning av livsmedel i Kumlahallen.

Inga livsmedel får varken hanteras eller säljas av någon annan än den entreprenör som vi på kultur- och fritidsförvaltningen har avtal med. Hanteringen och försäljningen får endast ske i kafét. Följande länk leder dig till livsmedelsverkets hemsida för registrering, godkännande, tillstånd och anmälningar.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Det får inte förekomma att livsmedel skänks bort gratis av föreningar eller organisationer i eller i direkt anslutning till Kumlahallen. 

Dessa riktlinjer har tagits fram i samspråk med föreningarna i Kumla där alla blivit tillfrågade att driva kafét i hallen och endast en part svarade ja på förfrågan.

Vill en förening jobba i kafét vid exempelvis egenarrangerade evenemang och ta del av vinsten från försäljningen är ni varmt välkomna att göra det.

Vill en förening bjuda sina medlemmar eller gäster på fika eller mat köper ni det från kafét. Er beställning görs ordning för avhämtning och ni kan servera den i hallen.