Att hålla avstånd är att visa omtanke. Kom ihåg - håll avstånd, tvätta händerna och stanna hemma vid minsta symtom!

Föreningar  

Föreningslivet är en viktig del av kommunen och vår gemensamma utveckling.

Tillsammans skapar vi goda förutsättningar för Kumlas invånare.

Aktuellt

Lokala beslut förlängda till och med 12 maj

2021-04-01

I och med rådande läge förlänger vi våra lokala beslut till och med 12 maj. Vi vill dock slå ett slag för vikten av god folkhälsa och fortsatt föreningsverksamhet för barn och unga födda 2002 eller senare - rörelse är så viktigt. Vi vill även tipsa er om påsklovsaktiviteter runt om i Kumla, som ni hittar på www.visitkumla.se/lovlänk till annan webbplats

Vi önskar er alla en härlig påsk 🐣

Nu är det dags att ansöka om ungdomsstipendiet Orkla Foods Sverige!

2021-02-19

”Det är stort att få sådan uppskattning och det är superkul att tävla.” / Ida Björnritz, Judo

”Stipendiet hjälpte mig med att kunna åka på flera försäsongsläger, för att bli så bra som jag kan inför säsongen.” / Pontus Palmér, alpin skidåkning

”Stipendiet gav mig möjligheten att åka på fler träningsläger runt om i Sverige och att vara medlem i flera klubbar och få större variation i träningen.” / Ella Jakobsen, Jujutsu

Nu är det dags att ansöka om ungdomsstipendiet Orkla Foods Sverige! Det här är stipendiet för dig som gör en personlig satsning inom idrott och kultur. Eller för din organisation eller förening som vill genomföra ett projekt som främjar kultur- och idrottsverksamhet i Kumla. Det här stipendiet delar vi ut varje år och Ida Björnritz, Pontus Palmér och Ella Jakobsen är några av de unga talangfulla Kumlabor som fått det tidigare och kunnat satsa lite extra med hjälp av stipendiet.

Läs mer och ansök senast 16 april på www.kumla.se/ungdomsstipendiumlänk till annan webbplats

Följande gäller i Kumla kommun till och med 6 april 2021

2021-02-19

Följande restriktioner gäller till och med den 6 april 2021.

  • Ishallen, ICA Maxi Arena, är stängd för allmänheten med undantag för barn och unga födda 2002 eller senare. När det gäller elitidrott, se Riksidrottsförbundets riktlinjer.
  • Allmänhetens åkning i ishallen är inställd.
  • Samtliga idrottshallar öppnar upp för barn och unga födda 2002 eller senare. När det gäller elitidrott, se Riksidrottsförbundets riktlinjer.
  • Konstgräsplanen vid Idrottsparken är öppen som vanligt.
  • Samtliga omklädningsrum vid inom- och utomhusanläggningar är stängda.

Du som har bokade tider och som inte är i linje med restriktionerna ansvarar själv för att avboka. Du kan göra din avbokning själv via webbenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster alternativt maila oss på foreningsservice@kumla.se, ange då vilken lokal, vilka dagar och tider det gäller.

Mer information om aktuella restriktioner finns här.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Snart dags för vinterlov

Ett barn som åker skidor nerför en backe


2021-02-17

Snart dags för ett härligt vinterlov! Vi har samlat ihop tips på aktiviteter att sysselsätta sig med under veckan, som vi presenterar i vårt digitala lovprogram på visitkumla.se/lov. Samtliga aktiviteter sker utomhus eller digitalt, med hänsyn till den rådande pandemin.

Klicka här för att komma till lovprogrammetlänk till annan webbplats

Lovprogrammet tas fram av Kumla kommun i samarbete med föreningar, studieorganisationer och andra aktörer som vill bidra till att barn och ungdomar i Kumla kommun erbjuds ett rikt utbud av aktiviteter under skolloven.

Med önskan om ett härligt vinterlov i Kumla!

En vecka återstår nu för ansökan om föreningsbidrag

Frostiga grenar


2021-02-15

1 januari öppnade vi upp ansökan om föreningsbidrag period 1 2021. Möjligheten att ansöka är nu öppen en vecka till; till och med måndag 22 februari.

Kultur- och fritidsnämnden har beslutat att föreningar ska ansöka om aktivitetsbidrag för aktiviteter genomförda under juli-december 2019, istället för juli-december 2020, under första ansökningsperioden 2021. Undantag gäller för föreningar som inte har möjlighet att ansöka för aktiviteter under den aktuella perioden, för dessa gäller ordinarie bestämmelser.

Ansökan gör ni här genom vår e-tjänst.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kom ihåg att avboka aktiviteter som bryter mot restriktionerna

Tre tecknade covid-19-figurer

2021-02-05

Vi vill påminna er om att avboka de tider ni inte kan nyttja i våra lokaler med anledning av gällande restriktioner. Det vill säga verksamhet som är för personer födda före 2002.

Ni avbokar enklast era aktiviteter genom att mejla oss på foreningsservice@kumla.se eller genom att logga in i webbtjänsten: http://friweb.kumla.se/fritidbokning/länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kom ihåg att uppge vilken lokal, vilka dagar och vilka tider er avbokning gäller om ni mejlar till Föreningsservice.

Håll i, håll ut, håll avstånd och var rädd om dig och varandra.

Uppdatera era föreningsuppgifter

Telefon


2020-12-28

Vi märker ofta när vi önskar komma i kontakt med er föreningar att ni inte uppdaterat era uppgifter hos oss. Vill därför be er säkerställa att vi har rätt uppgifter till er och i annat fall mejla foreningsservice@kumla.se så att vi kan uppdatera detta.

För att kontrollera vilka uppgifter vi har registrerade går ni in här.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Tack på förhand!

Förhållningsregler i våra lokaler

2020-10-14

Här kommer ytterligare några uppmaningar till er gällande våra lokaler:

Vi vill be er att respektera de avspärrningar som satts upp i våra lokaler för avgränsning på grund av Covid-19. Tillsammans håller vi i och håller ut.

Den här årstiden drar vi alla med oss mer smuts utifrån när vi går inomhus. Detta gör att en liten sten kan göra att en dörr inte går igen som den ska. Kom därför ihåg att endast använda rena inomhusskor i våra hallar och gymnastiksalar och att se till att alla dörrar och fönster går igen helt som de ska innan ni lämnar lokalen.

Tack för visad hänsyn!

Kumlahallen

Stolar

2020-10-02

Vi vill be er som vistas i Kumlahallen:

- att inte flytta runt möblerna från cafeterian. Det är inte vår vaktmästares jobb att ställa tillbaka dessa.

- att inte affischera eller sätta upp anslag på dörrarna vid huvudentrén. Anslag på dörrarna kommer att plockas ner och får göras i de befintliga anslagstavlorna.

Tack på förhand!

Riktlinjer gällande försäljning av livsmedel i Kumlahallen

Ett glas juice och en smörgås med ost och gurka

2019-01-29

Kultur- och fritidsnämnden har antagit förtydligade riktlinjer gällande försäljning av livsmedel i Kumlahallen.

Inga livsmedel får varken hanteras eller säljas av någon annan än den entreprenör som vi på kultur- och fritidsförvaltningen har avtal med. Hanteringen och försäljningen får endast ske i kafét. Följande länk leder dig till livsmedelsverkets hemsida för registrering, godkännande, tillstånd och anmälningar.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Det får inte förekomma att livsmedel skänks bort gratis av föreningar eller organisationer i eller i direkt anslutning till Kumlahallen. 

Dessa riktlinjer har tagits fram i samspråk med föreningarna i Kumla där alla blivit tillfrågade att driva kafét i hallen och endast en part svarade ja på förfrågan.

Vill en förening jobba i kafét vid exempelvis egenarrangerade evenemang och ta del av vinsten från försäljningen är ni varmt välkomna att göra det.

Vill en förening bjuda sina medlemmar eller gäster på fika eller mat köper ni det från kafét. Er beställning görs ordning för avhämtning och ni kan servera den i hallen.