Föreningar  

Föreningslivet är en viktig del av kommunen och vår gemensamma utveckling.

Tillsammans skapar vi en värdefull och aktiv fritid för Kumlas medborgare inom allt från friluftsliv och idrott till hembygdsföreningar och pensionärsföreningar.


Aktuellt

Dags för årets första föreningsträff

Skridsko

2024-02-20

Årets första föreningsträff närmar sig. Först ut är våra fritidsföreningar som vi träffar i Officersmässen i Sannahed onsdagen 20 mars.

Hoppas vi ses!

Vi vill ha er med på öppet hus i Sörby sportcenter

Skridsko

2024-02-20

Vi närmar oss öppnandet av den nya idrottshallen Sörby sportcenter, som kommer att ske här under våren. Inför öppningen kommer vi att bjuda in till ett öppet hus med diverse aktiviteter. Det är där ni som idrottsförening kommer in; vi vill göra er delaktiga i detta genom att erbjuda exempelvis prova på-aktiviteter, uppvisning, eller liknande.

Känner ni att ni vill vara delaktiga? Hör av er till oss på Föreningsservice:

E-post: foreningsservice@kumla.se
Telefon: 019-58 80 00

Hög tid att ansöka om Kumla kommuns Idrottsplakett

Skridsko

2024-02-06

Kumla kommun delar årligen ut idrottsplaketter för idrottsprestationer utförda av medlemmar som representerar godkänd ungdomsförening med säte i Kumla kommun.

För att ansöka om idrottsplakett använder ni e-tjänsten Idrottsplakett - Kumla kommun Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vi vill ha er ansökan senast den 28 februari.

Pristagarna uppvaktas i samband med valborgsmässofirandet den
30 april i Kumla stadspark.

Viktiga datum att ha koll på under 2024

Skridsko

2024-01-16

1 januari-25 februari: Ansökningsperiod 1 för föreningsbidrag

28 Februari: Sista anmälningsdag för Kumla kommuns idrottsplakett

Senast 19 april: Sista ansökan om säsongstider i våra inomhushallar

1 juli-25 augusti: Ansökningsperiod 2 för föreningsbidrag

Senast 16 september: Nominering till Ungdomsledarstipendium

Föreningsträffar

20 mars Fritidsföreningar

15 maj Kulturföreningar

16 oktober Idrottsföreningar

5 december Gemensam

Anton är ny fritidskonsulent på Föreningsservice

Skridsko

2024-01-05

Anton Drake är sedan årsskiftet ny fritidskonsulent på Föreningsservice. Anton är 30 år gammal och kommer från Örebro. Han kommer från arbete inom föreningslivet och nu närmast från arbete som ansvarig på Fritidsbanken i Kumla. Anton har också erfarenhet som innebandytränare på hög nivå och är utbildad idrottskonsulent på Bosön Idrottsfolkhögskola.

”Jag hoppas att kunna bidra till att föreningslivet i Kumla utvecklas på alla nivåer. Ta gärna kontakt med mig och dela med er av vad er förening har för verksamhet och vad ni vill göra framåt”

Varmt välkommen Anton till oss på Föreningsservice!

2019-01-29

Kultur- och fritidsnämnden har antagit förtydligade riktlinjer gällande försäljning av livsmedel i Kumlahallen

Inga livsmedel får varken hanteras eller säljas av någon annan än den entreprenör som vi på kultur- och fritidsförvaltningen har avtal med. Hanteringen och försäljningen får endast ske i kafét. Följande länk leder dig till livsmedelsverkets hemsida för registrering, godkännande, tillstånd och anmälningar. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Det får inte förekomma att livsmedel skänks bort gratis av föreningar eller organisationer i eller i direkt anslutning till Kumlahallen. 

Dessa riktlinjer har tagits fram i samspråk med föreningarna i Kumla där alla blivit tillfrågade att driva kafét i hallen och endast en part svarade ja på förfrågan.

Vill en förening jobba i kafét vid exempelvis egenarrangerade evenemang och ta del av vinsten från försäljningen är ni varmt välkomna att göra det.

Vill en förening bjuda sina medlemmar eller gäster på fika eller mat köper ni det från kafét. Er beställning görs ordning för avhämtning och ni kan servera den i hallen.