Föreningar  

Föreningslivet är en viktig del av kommunen och vår gemensamma utveckling.

Tillsammans skapar vi en värdefull och aktiv fritid för Kumlas medborgare inom allt från friluftsliv och idrott till hembygdsföreningar och pensionärsföreningar.


Aktuellt

Nominera era ledare till Kumla kommuns Ungdomsledarstipendium

Skridsko

2024-06-18

Hallå alla föreningar!
Vi vet att det finns många ungdomsledare i era föreningar som gör det lilla extra. Ta chansen att uppmärksamma dessa lite extra genom att nominera dem till Kumla kommuns ungdomsledarstipendium!

Stipendiesummorna är 4 000 kronor för ledare till och med 25 år och 8 000 kronor för ledare över 25 år.

Ni nominerar via vår e-tjänst senast den 16 september: https://etjanst.kumla.se/oversikt/overview/284 Länk till annan webbplats.

Mer information om stipendierna finns på:

https://www.kumla.se/.../fore.../Ungdomsledarstipendium.html Länk till annan webbplats.

Sommaröppen sporthall

Skridsko

2024-05-30

Likt tidigare år kommer vi ha en sommaröppen hall i Kumla. Precis som de senaste åren är det Kumlahallen som kommer att vara öppen. Övriga hallar kommer att vara stängda mellan 1 juli och 13 augusti.

Föreningsservice kommer att vara bemannat hela sommaren och ni når oss som vanligt på 📩foreningsservice@kumla.se och 📲019-58 80 00.

Föreningsträff med Kumlas kulturföreningar

Skridsko

2024-05-16

Onsdagen 15 maj hade vi föreningsträff för Kumlas kulturföreningar. Fem olika föreningar var representerade.

Under kvällen hade vi en genomgång av våra regler för föreningsbidrag och bidragets olika delar, vi berättade hur man når oss på Föreningsservice och i vilka kanaler man tar del av information från oss samt vad som är på gång i Kumla främst nu i sommar. Vi påminde också om viktiga datum att ha koll på framöver; nästa ansökningsperiod för föreningsbidrag 1 juli-25 augusti och sista datum för nominering till våra Ungdomsledarstipendier 16 september.

Återigen tack till alla er som kom och för en trevlig föreningsträff!

Säg hej till vår vaktmästare i Sörby sportcenter

Skridsko

2024-05-08

Säg hej till vår nye vaktmästare Andreas!

Andreas arbetar sedan i början på april som vaktmästare i Sörby sportcenter. Han kommer att finnas på plats dagtid på vardagar för skolan och föreningslivet samt vid större arrangemang i hallen. Andreas kommer också vid behov att vara oss på Föreningsservice behjälplig i andra lokaler och anläggningar.
Tidigare har Andreas arbetat på Securitas i 18 år som bland annat fastighetsjour och gruppledare. På fritiden umgås han gärna med familjen, cyklar mountainbike eller spelar innebandy på motionsnivå. Han har även idrottsbakgrund då han i yngre år spelat både ishockey och bandy.

Det Andreas ser framemot mest med i sin nya roll är att träffa ungdomarna och övriga besökare i hallen och kunna vara en allt-i-allo som rycker in och hjälper till där det behövs.

Välkommen till Kumla och oss på Föreningsservice!

Nu lanserar vi Föreningsservice nyhetsbrev!

Skridsko

2024-05-07

Vad är detta som landade i min e-post tänker ni...
Jo, det är Föreningsservice nya nyhetsbrev till föreningslivet! 👍

Vid våra föreningsträffar under förra året lyfte vi detta som ett förslag för information och kommunikation med föreningslivet, och nu har ett nyhetsbrev alltså blivit verklighet!
Nyhetsbrevet kommer att vara ett komplement till vår Facebook-sida "Föreningsservice i Kumla" och vår föreningssida på kumla.se Tanken är att nyhetsbrevet kommer att komma ut ungefär sex gånger per år.

Hoppas att även ni ska tycka att detta är en bra informationskanal!

Revidering av några av våra styrande dokument som rör föreningslivet

Skridsko

2024-04-25

Två av våra styrande dokument som berör föreningslivet har nyligen reviderats.

  • "Regler för föreningsbidrag"
    Startbidraget har höjts från 2000 kronor till 5000 kronor
  • "Riktlinjer och prioriteringsordning för bokningar i idrottshallar och idrottsanläggningar"
    Ändring av formulering i fördelningsprinciperna:
    Högst prioriterade är idrottsföreningar: Elitlag/seniorlag som spelar i någon av de två högsta nationella serierna/divisionerna, under förutsättning att det inom den idrotten finns minst fyra serier/divisioner, i annat fall gäller den högsta nationella serien/divisionen.

De uppdaterade dokumenten finns nu att hitta på denna sida under "Bidrag" och "Idrottsanläggningar och lokaler"

Nu är den vår, nyckeln är överlämnad - hej Sörby sportcenter!

Skridsko

Längst fram i bild ser vi Helena Carrevik och Anton Drake, fritidskonsulenter på Föreningsservice. Bakom oss Andreas Norman, ny vaktmästare på anläggningen och längst bak i bild förvaltningschef Magnus Wistrand.

2024-04-03

Jihoo, nu är den vår, nyckeln är överlämnad - hej Sörby sportcenter! Nu ska bara det sista fixas till, sen är ni välkomna på invigning den 13 april med start kl. 09.30

Nu är vår nya idrottsanläggning överlämnad till oss, byggnationen är klar, det fixas med de sista detaljerna och om tio dagar väntar invigning! Anläggningen har fått namnet ”Sörby sportcenter” och är en fullstor idrottshall med många användningsområden för såväl skola som föreningsliv och privatpersoner.

Idrottshallen rymmer en läktare med kapacitet för 240 personer och i anläggningen finns även en cafeteria, två konferensrum, personalutrymmen, förråd och flertalet omklädningsrum. I anslutning till anläggningen kommer även en multiarena att skapas, ett konstverk kommer att pryda entrén och en parkering kommer att stå klar inom kort.

Här kan ni läsa mer om invigningen: https://www.kumla.se/.../2024-04-03-sorby-sportcenter... Länk till annan webbplats.


Bokningar i Sörby sportcenter

Skridsko

2024-03-08

Det går redan nu att via vår webb-bokning skicka in bokningsförfrågningar gällande tider i hallen. Första bokningsbara dag är måndag 15 april. Fram till sommaren kommer vi att hantera önskemål om tider genom bokningsförfrågningar och efter sommaren kommer det gå att boka tider direkt via vår webb-bokning precis som i våra övriga lokaler. Bokningsförfrågan är inte godkänd förrän ni fått en bokningsbekräftelse via e-post. Likt i våra övriga lokaler kommer matcher och arrangemang att prioriteras före träningstider även nu under våren.

Kumla i topp i undersökning gällande ungdomars idrottande

Skridsko

2024-03-05

Igår publicerades det i diverse olika medier resultat av en undersökning kring flickor och pojkars idrottande. Undersökningen som är gjord av Riksidrottsförbundet och Newsworthy visade glädjande siffror för Kumla kommun. Av andelen 7-25 åringar som deltagit i idrottsaktivitet i Örebro län ligger Kumla i topp i länet. Där är 37% flickor och 44% pojkar.
Mycket glädjande tycker vi! Kumla är ju liiite bättre!

Viktiga datum att ha koll på under 2024

Skridsko

2024-01-16

1 januari-25 februari: Ansökningsperiod 1 för föreningsbidrag

28 Februari: Sista anmälningsdag för Kumla kommuns idrottsplakett

Senast 19 april: Sista ansökan om säsongstider i våra inomhushallar

1 juli-25 augusti: Ansökningsperiod 2 för föreningsbidrag

Senast 16 september: Nominering till Ungdomsledarstipendium

Föreningsträffar

20 mars Fritidsföreningar

15 maj Kulturföreningar

16 oktober Idrottsföreningar

5 december Gemensam

2019-01-29

Kultur- och fritidsnämnden har antagit förtydligade riktlinjer gällande försäljning av livsmedel i Kumlahallen

Inga livsmedel får varken hanteras eller säljas av någon annan än den entreprenör som vi på kultur- och fritidsförvaltningen har avtal med. Hanteringen och försäljningen får endast ske i kafét. Följande länk leder dig till livsmedelsverkets hemsida för registrering, godkännande, tillstånd och anmälningar. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Det får inte förekomma att livsmedel skänks bort gratis av föreningar eller organisationer i eller i direkt anslutning till Kumlahallen. 

Dessa riktlinjer har tagits fram i samspråk med föreningarna i Kumla där alla blivit tillfrågade att driva kafét i hallen och endast en part svarade ja på förfrågan.

Vill en förening jobba i kafét vid exempelvis egenarrangerade evenemang och ta del av vinsten från försäljningen är ni varmt välkomna att göra det.

Vill en förening bjuda sina medlemmar eller gäster på fika eller mat köper ni det från kafét. Er beställning görs ordning för avhämtning och ni kan servera den i hallen.