Fakta om kommunen

Kumla kommun finner du i Närke, hjärtat av Sverige. Kumla tillhör Örebro län och är en växande kommun med drygt 22 400 invånare. Förutom Kumla centralort ingår tätorterna Ekeby, Hällabrottet, Kvarntorp, Sannahed och Åbytorp.

En vy över fälten med Kumla i horisonten.

Kumla är en kommun med stark befolkningsutveckling och tillväxt inom näringslivet. Som kommun arbetar vi aktivt för att både invånare och företag ska trivas hos oss.

Goda förutsättningar för företag

Som kommun arbetar vi aktivt för att erbjuda mark och lokaler till företag. Ett bevis för att vi arbetar på rätt sätt är Svenskt Näringslivs mätningar i företagsklimat som visar att Kumla kommun över tid haft det bästa företagsklimatet i länet.

Demografiskt sett finns det goda förutsättningar för företag att etablera sig i kommunen. Kumla ligger mitt i Sveriges befolkningscentrum där det bor cirka 6,5 miljoner människor inom 30 mils radie. Kommunen har även utmärkta tåg- och vägförbindelser med Örebro som närmaste storstad 15 minuter bort. Till Stockholm är avståndet knappt två timmar och Göteborg drygt två timmar. Exempel på större företag som är verksamma i kommunen är Ericsson, Orkla Foods Sverige AB och Fortum Waste Solutions.

Nära till allt

I centrala Kumla är torget den självklara samlingspunkten och mötesplatsen, härifrån har du nära till allt. Som kommun erbjuder Kumla ett stort och brett utbud av fritidsaktiviteter. Visste du att Kumla har ett av Sveriges vackraste bibliotek, berömt för sitt stora utbud och många evenemang? I Kvarntorp finner du Konst på Hög som är en konstutställning belägen 100 meter över närkeslätten och utnämnt till Sveriges märkligaste besöksmål.

Du kan också ta ett dopp i vårt inomhusbad, Djupadalsbadet eller besöka Kumla Sjöpark och Sjöparkens växthus som ligger intill det nya badet. Vi erbjuder även speedway i absolut toppklass, fyra unika museum, bland annat norra Europas enda skoindustrimuseum och mycket mycket mer.

Kontakta oss gärna om du vill veta mer om Kumla kommun!