• 2020-04-09

Kommunfullmäktige sammanträder måndag 20 april

Måndagen den 20 april kl. 18.00 sammanträder Kumla kommunfullmäktige i Kumla Folkets Hus, Teatern.
  • 2020-04-08

Matlådor till våra gymnasieelever

Från och med den 15 april kan kommunens gymnasieelever hämta matlådor som ersättning för skolmaten, oavsett vilken gymnasieskola man går på.
  • 2020-04-06

Glad påsk!

Var med och bidra till att öka påskstämningen genom att skicka ett påskkort eller en påskbild till våra vård- och omsorgsboenden.
  • 2020-04-02

Sömn, kost och skärmvanor på Vialundskolan

Kolla in utbildningsradions Lärlabbet avsnitt 10 som handlar om sömn, kost och skärmvanor och där elever och pedagoger från Vialundskolan medverkar.
  • 2020-03-24

Lokala åtgärder för att underlätta för företagarna

Under de senaste dagarna har allt fler branscher och företag påverkats negativt i och med coronaviruset Covid-19. Detta gäller även företag i vår kommun.
  • 2020-03-23

Omorganisationen sker som planerat inom hemtjänsten

Vi befinner oss just nu i en annorlunda situation där vi noga följer utvecklingen av coronaviruset Covid-19 och Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Parallellt med denna hantering arbetar vi vidare med omorganisationen inom hemtjänsten.
  • 2020-03-20

Annorlunda vardag på våra vård- och omsorgsboenden

Om hur det dagliga arbetet fortsätter på våra vård- och omsorgsboenden i och med Covid-19.
  • 2020-03-20

Framtidens Kumla tar form!

Måndag 3 februari startar utställningen för Översiktsplan Kumla kommun 2040 och pågår till 5 april. Ta del av förslaget och lämna dina synpunkter, på biblioteket eller här på webbplatsen.
  • 2020-03-19

Fortsatt höjd habiliteringsersättning i Kumla kommun

Alla som deltar i daglig verksamhet får varje månad en summa pengar från kommunen, så kallad Habiliteringsersättning. Under förra året rekvirerade Kumla kommun cirka 1,2 miljoner kronor i statsbidrag till höjd habiliteringsersättning och nu gör vi det igen. Socialnämnden har ikväll beslutat om att rekvirera medel även för 2020.
  • 2020-03-12

Undvik onödiga besök på våra äldreboenden

Anhöriga bör undvika onödiga besök på våra äldreboenden och aldrig göra besök om man har luftvägssymtom.