• Markarbeten på torget 16 maj - 10 juni

Mellan den 16 maj och 10 juni kommer markarbeten att utföras på torget i Kumla.

• Trappan i Kvarntorps friluftsområde, en trätrappa som går nedåt och med en massa träd och grönska på sidorna

Trappan avstängd den 2-22 maj

Mellan den 2-22 maj är Trappan, i Kvarntorps friluftsområde, avstängd. Detta på grund av underhållsarbete.

• Nu har vi sammanfattat 2021

Nu har vi sammanfattat 2021. Ett år som likt 2020 kom att handla en del om pandemin men också mycket annat för dig som bor och verkar i vår kommun. Trots ett annorlunda år har vi ett positivt resultat på 125 miljoner kronor för 2021, ett resultat som bidrar till en stabil och bra grund inför framtida utmaningar.

• Nya skyltar på återvinningscentralen i Kvarntorp

Nu påbörjar vi arbetet med att skylta om på vår återvinningscentral i Kvarntorp. De nya skyltarna ska göra det lättare för alla besökare att sortera rätt sak på rätt plats.

• Nya lokaler för vårdcentral och folktandvård i Kumla

Nu står det klart att Kumla vårdcentral och Folktandvården Kumla ska bygga nya lokaler på Norra Kungsvägen i Kumla. Det meddelar Region Örebro län som nu upphandlar byggentreprenad.

• Nu släpper vi tomter i Älvesta!

Välkommen till Älvesta - ett nytt bostadsområde i västra delen av Hällabrottet, med närhet till förskola, kulturarv och natur.

• Tillsammans sätter vi barns psykiska hälsa i fokus

Att socialtjänst, skola och primärvård samverkar kring barns psykiska hälsa är avgörande och det är precis vad vi gör i Kumla kommun. Tillsammans med kommunerna i Sydnärke och Region Örebro län vill vi förebygga psykisk ohälsa hos flickor i mellanstadiet.

• Nu är den nya utbyggnaden på Bataljonen invigd

Hösten 2021 påbörjades utbyggnationen av Bataljonens vård- och omsorgsboende och idag var det dags för invigning. Solens härliga strålar värmde när socialnämndens ordförande Annica Sjöqvist klippte bandet tillsammans med Britt-Marie Sörman som arbetar som undersköterska och Margareta Olsson som är hyresgäst på vård- och omsorgsboendet.

• Söndag är den dag då flest önskar besöka återvinningscentralen

Nu är frågan om återvinningscentralens extradagar avgjord. Vi fick in närmare 250 svar och majoriteten av de som tog chansen att tycka till önskar att vi har våra extradagar på söndagar. Stort tack till dig som tog dig tid att svara!

• Trygghetsarbete i Kumla – Fältgruppen vill lära känna Kumlas unga ännu tidigare

Just nu påbörjar Fältgruppen ett nytt arbetssätt för att skapa relationer med ungdomarna tidigare, och de riktar in sig mot femteklassare.