Vad kommunen gör och vad du själv kan göra för att minska smitt­spridningen av corona­viruset

• 2020-07-07

Varning för oanmälda påhälsningar gällande larm

Några Kumlabor har fått påringningar av personer som uppger att de kommer från Kumla kommun eller Kumla Bostäder, och ska ordna med larm. Det stämmer inte. Du ska inte släppa in dem.
  • 2020-07-07
    Kumla rockar

Spana in årets sommarblommor

Visst är det härligt med alla blommor som så fint smyckar vår stad. Är du nyfiken på vilka olika blomster som finns planterade i våra urnor och rabatter runt om i kommunen? Nere i vackra Sjöparkens växthus kan du spana in dem alla.
  • 2020-07-06

Polisen utreder rån mot äldre

På grund av de rån som skett under juni ber Polisen oss att vara vaksamma och att lämna uppgifter som kan hjälpa dem i utredningen av brotten.
  • 2020-07-01
    Konstnären Lars Vilks tillsammans med sitt konstverk Corona Borealis

Lars Vilks på plats för att inviga Corona Borealis

Nu är konstverket Corona Borealis invigt, ett konstverk som nu är en del av skulpturutställningen Konst på Hög.

• 2020-07-01

Fritt WiFi i delar av kommunen

Nu kan du som bor eller besöker vår stad koppla upp dig via kommunens fria WiFi. Du kan leta upp nätverket via din smarta telefon, surfplatta eller dator och enkelt ansluta dig. Genom det trådlösa nätverket får du som medborgare och besökare extra service och bättre möjligheter att söka efter information.
  • 2020-06-30
    Markering som visar att man bör hålla avstånd i kön

Ny lag om tillsyn på serveringar

Från och med den 1 juli 2020 ansvarar kommunen för tillsyn över serveringsställen enligt lagen om tillfälliga smittskyddsåtgärder på serveringsställen.
  • 2020-06-29

VARNING för blufföretag som säger sig vilja spola ledningar

Vi har fått uppgifter från flertalet fastighetsägare som uppger att de fått besök av ett företag som säger sig vilja spola och filma vattenledningar på uppdrag av Kumla kommun. Detta stämmer inte!

• 2020-06-26
    Färgglada solstolar på Kumla torg

Hemester - borta bra, men Kumla bäst!

Sommaren är här och det firar vi genom att pynta Kumla torg med solstolar i härliga färger. Slå dig ner med en glass eller bara för att vila benen en stund. Den som vill kan också färglägga vårt torg med gatukritor.
  • 2020-06-25

Nu är den här - vår nya Kumlabroschyr

Äntligen kan vi visa upp vår nya Kumlabroschyr, som kan läsas både i pappersform men nu också digitalt som interaktiv version. Bland de 16 sidorna vill vi väcka nyfikenhet och ge inspiration till att besöka vår fantastiska stad.
  • 2020-06-24
    Termometer som visar höga temperaturer

Råd vid mycket varmt väder

Just nu är det extremt varmt ute och då är det extra viktigt att dricka mycket och att skydda sig mot solen.