Att hålla avstånd är att visa omtanke. Kom ihåg - håll avstånd, tvätta händerna och stanna hemma vid minsta symtom!

• Nya beslut kopplat till covid-19

Vi befinner oss fortfarande i en extraordinär situation där covid-19-viruset har en fortsatt spridning. Vid en pressträff under torsdagen den 21 januari 2021 lämnade regeringen besked om ytterligare förlängning av nationella restriktioner. Kopplat till detta har vi i Kumla kommun även tagit lokala beslut.

• Matlådor till gymnasieelever

Vi fortsätter med att erbjuda gymnasieelever att hämta matlådor som ersättning för skolmaten, oavsett vilken gymnasieskola man går på.

• En hand med en penna som bockar för rutor med ledsen, neutral och glad gubbe.

Nominering till årets kvalitetskommun ger oss större verktygslåda

Kumla kommun har ett stort fokus på att utveckla och höja kvaliteten i arbetet, för att säkerställa att våra kommuninnevånare får den service de har rätt till. Vårt senaste steg i utvecklingsarbetet är att vi har ansökt om att bli Sveriges kvalitetskommun.

• En person får en vaccinationsspruta i armen

Nu är vaccinationerna igång av våra äldre

Vi är nu i full gång med att vaccinera mot covid-19 och det är hyresgästerna på våra vård- och omsorgsboenden som är först ut.

• En traktor som spolar en isbana

Här fixar vi spolade isbanor på fyra platser i kommunen

Nu är vintern här och det kalla vädret innebär att vi kan spola isbanor vid Tallängens skola, Smedstorps lekplats, Oppegårds fotbollsplan och Malmens skola.

• Andreas och Robert på Djupadalsbadet vid rengöringsanläggningen.

Ny teknik förbättrar Djupadalsbadets miljöpåverkan och ekonomi

Kumla kommun har investerat i tekniken ultrafiltrering, för att minska vattenförbrukningen på Djupadalsbadets anläggning. En bra investering för miljön som dessutom kommer att vara betald redan inom tre år.

• En ungdom som blåser på snö som den har i handen

Skolstart måndag 11 januari

Skolstart och vackert snöfall! Det är bara att njuta. Måndagen den 11 januari startar grundskolorna här i Kumla.

• Val av skola till förskoleklass och årskurs 7

Nu är det dags att välja skola till ert barn som ska börja förskoleklass eller årskurs 7 efter sommaren. Detta kan göras mellan den 15-31 januari.

• Röda höstlöv och bibliotekets fasad i bakgrunden

Nu öppnar vi biblioteket igen

Måndagen den 4 januari öppnar Kumla bibliotek igen men med begränsade öppettider och med ett maximalt antal samtidiga besökare i lokalen.

• Makaonfjäril

Fjärilslandskapet i Norra Mossby

Under hösten skrevs avtalet mellan Kumla kommun och Fortum Recycling and Waste på, ett samarbete som innebär att Fortum sponsrar åtgärder som kommunen genomför i fjärilslandskapet i Norra Mossby. Kommunen har nu under hösten genomfört de åtgärder som planerats för detta år kring ängsskötseln i området och anläggandet av fyra sandbäddar för solitärbin.