Nyheter


 • Nyhetsbild

  Var vill du kunna ladda din elbil?

  Tycker du att det saknas laddplatser för elbilar i kommunen? Nu har du möjlighet att lämna in dina önskemål på platser där du tycker det borde finnas samt vilken typ av laddplats du önskar.

 • Gruppbild av årets ungdomsstipendiater

  Grattis säger vi till årets ungdomsstipendiater!

  Grattis säger vi till årets ungdomsstipendiater - Cajsa Hermansson, Lukas Lindvall, Edwin Noord, Ellen Rinne och Lucas Svahlin!


 • Nyhetsbild

  Vi samlar julens evenemang och aktiviteter

  Glimrande ljuspunkter har genom ”Lysande Kumla” sedan i höstas lyst upp stan och nu när vi närmar oss juletid så är det dags att sprida ännu mer ljus och värme. Det gör vi genom att samla julens evenemang och aktiviteter på visitkumla.se/lysandekumla

 • Ett rött julkort med texten God Jul & Gott nytt år

  Vill du vara med och höja julstämningen för våra äldre?

  Nu är det dags för en favorit i repris. Ta chansen och bidra till att höja julstämningen för våra äldre genom att skicka julkort till våra vård- och omsorgsboenden.

 • Huvudstråket i Hardemo

  Samråd om Hardemo vattenskyddsområde

  Hardemos dricksvattentäkt föreslås bli ett nytt vattenskyddsområde. Svarstiden är förlängd till den 14 februari 2024, där berörda parter får möjlighet att tycka till om förslaget.


 • Laddstation

  Ny app för användning av publika laddplatser

  Från och med tisdagen den 28 november genomförs en leverantörsändring avseende drift och debitering för kommunens publika laddplatser, där vi byter från EVcore till ChargeNode. Du som fortsatt vill kunna nyttja laddplatserna behöver därför ladda ner den nya appen.


 • Kumla stadshus och en flaggstång utan vimpel

  Reperation av flaggstänger utanför stadshuset

  Just nu pågår ett reperationsarbete av flaggstängerna utanför stadshuset. De fyra mindre flaggstängerna är nedplockade och den lite större saknar vimpel för tillfället.


 • Nyhetsbild

  Vi bygger platsvarumärke för ökad attraktivitet

  Kumla kommun har tagit ett viktigt steg för att positionera sig starkare gentemot invånare, besökare och företag genom att inleda ett platsvarumärkesarbete. Målet är att utveckla och kommunicera en attraktiv, intressant och relevant bild av Kumla som plats och nu behöver vi din hjälp.

 • Tre tonåringar sitter och pratar med varandra

  Nu börjar snart vår barngrupp!

  Har du en förälder eller annan närstående som har eller har haft ett missbruk? Då vill vi informera om vår gruppverksamhet för barn som vi erbjuder i Kumla kommun.

 • Idéskiss på det nya konstverket

  Kumlaungdomar i ett konstprojekt med konstnärerna Patrik Lindberg och Petter Nilsson

  Under veckorna 45 och 46 deltar sju Kumlaungdomar i ett spännande konstprojekt som arrangeras av Kumla Bostäder och Kumla kommuns kulturavdelning samt Ung Fritid. Tillsammans med konstnärerna Patrik Lindberg och Petter Nilsson deltar ungdomarna i skapandet av ett konstverk som kommer att pryda utsidan av miljörummet i Kvarnparken.

 • Representanter från Länsgården Fastigheter AB, Marge Arkitekter och Kumla kommun.

  Kungsparken vinnare av Vårdbyggnadspriset 2023 i kategorin Rum för omvårdnad

  Rungande applåder, jubel och glädjerop! Kungsparken vård- och omsorgboende tar hem guldmedaljen av Vårdbyggnadspriset 2023 i kategorin Rum för omvårdnad. Priset delades ut på Forum Vårdbyggnads höstkonferens i Stockholm under torsdagskvällen den 16 november.

 • Hurra! Här är årets kulturpristagare!

  Stort grattis säger vi till årets kulturpristagare Anders Tisell samt Niklas och Anna Edgren. Anders tilldelas årets kulturpris i kategorin "Bestående insatser" och Niklas och Anna Edgren i kategorin "Årets eldsjäl".


 • Nyhetsbild

  Kungsparken i Kumla en av två finalister i Vårdbyggnadspriset

  Nu står det klart att Kumlas nya vård- och omsorgsboende Kungsparken är en av två finalister i den prestigefyllda tävlingen Vårdbyggnadspriset 2023 i kategorin Rum för omvårdnad.

 • Illustrationsbild över Kumlaby skatepark

  Nu är vi igång med byggnationen av Kumlaby skatepark

  Efter en tids väntan är det äntligen dags att välkomna en ny, efterlängtad destination för Kumlas skateboardintresserade. Arbetet med Kumlaby skatepark har äntligen tagit fart, och här skapas en modern och välkomnande miljö som är utformad för skateboardåkare i alla åldrar och på olika nivåer.

 • Grattis till Pedagogiska priset 2023!

  Stort grattis säger vi till Ekeby förskola och Daniel Jonsson på Malmens fritidshem som tilldelats kommunens pedagogiska pris för 2023.

 • Grattis säger vi till årets ungdomsledarstipendiater!

  Grattis säger vi till årets ungdomsledarstipendiater - Linnea Rolland, Daniel Svahlin och Karin Sjödin!

 • Nyhetsbild

  Lysande Kumla sprider ljus över stan

  Föreställ dig ett glimrande ljusstråk som går från Kumla bibliotek ända ner till Kumla stadspark, där Förtrollade sjön väntar på att göra sin efterlängtade comeback efter förra årets succé. Det är vad vi kallar för Lysande Kumla och som kommer att pågå varje dag under perioden 28 oktober - 24 februari.

 • Nyhetsbild

  Höstlovsprogrammet fyllt av roliga aktiviteter

  Nu är det snart dags för höstlov och tid för en massa roliga aktiviteter runt om i Kumla - häng på du också!


 • Nyhetsbild

  Nu fortsätter byggandet av Gröna Sörby

  För ungefär två år sedan inleddes arbetet med att skapa den nya stadsdelen Gröna Sörby, och redan nu ser vi hur området blomstrar och växer fram. Nu är det dags att ta nästa steg i arbetet och påbörja etapp 2, med fokus på rekreation och fritid.

 • Psykiatriveckan 2023

  Varje år uppmärksammas psykisk ohälsa med en psykiatrivecka och den 15 november kl. 17-19 bjuder Kumla kommun in till en eftermiddag med starka och hoppfulla samtal.