Här är årets vinnare av Kumla kommuns Hållbarhetspris!

Nyhetsbild

Stort grattis säger vi till Magnus Winges och Ica Maxi Stormarknad, vinnare av Kumla kommuns Hållbarhetspris 2024!

Det är första gången som kommunens Hållbarhetspris delas ut. Priset syftar till att uppmärksamma och belöna personer, företag, föreningar eller andra sammanslutningar som har bidragit till en hållbar utveckling inom Kumla kommun.

Vinnaren tilldelas en prissumma på 10 000 kronor, diplom samt en digital diplomlogotyp för användning i marknadsföringssammanhang.

Vinnare av Hållbarhetspriset 2024 - Magnus Winges och Ica Maxi stormarknad

Motivering
Ica Maxi Stormarknad arbetar med hållbarhet på många sätt. Magnus Winges och Ica Maxi Stormarknad är en stor stöttepelare för alla de fantastiska föreningar som finns runt om i Kumla kommun. Många miljoner har gått till dessa föreningar genom åren för att aktivt stötta tjejer och killar i deras idrott- och kulturutövande. Magnus har visat att ett lokalt engagemanget gör stor skillnad och det också utgör en viktig del för hela Kumlas hållbarhetsarbete. När många företag prioriterar bort stödet till lokala föreningar gör Ica Maxi tvärt om och sätter de lokala föreningarna först. Därför tilldelas Magnus Winge och Ica Maxi Stormarknad Kumla kommuns Hållbarhetspris 2024 för att de vill göra Kumla liite bättre.

-Det känns otroligt roligt. Den största anledningen till att jag är en Ica-handlare är att jag vill vara med och bidra till lokalsamhället som jag verkar i. Att sen få ett hållbarhetspris är ett kvitto på att det vi gör, gör skillnad och vårt arbete är hållbart, säger Magnus Winges.

Kommunstyrelsens ordförande Andreas Brorsson delar ut priset till Magnus Winge.

Utdelning av priset

Hållbarhetspriset kommer delas ut årligen av kommunstyrelsen i samband med kommunens årliga Framtidskonferens. Detta är ett initiativ för att uppmuntra och erkänna de som arbetar aktivt för att göra Kumla till en mer hållbar och livskraftig plats för nuvarande och kommande generationer.

-Tanken med Hållbarhetspriset är att uppmärksamma goda exempel på vad olika aktörer i Kumla kommun gör för att främja social och ekologisk hållbarhet lokalt samt globalt. Vi vet att det finns en massa goda exempel där ute och vi vill såklart också inspirera fler att göra mer och att öka kunskapen om vad hållbarhetsarbete kan vara, säger Hanna Richter, utredare för hållbarhetsfrågor Kumla kommun.