Vuxenutbildning

Inom den kommunla vuxenutbildningen i Kumla kommun kan du läsa kurser på grundläggande och gymnasial nivå, yrkeskurser, utbildning i svenska för invandrare (SFI) och särskild utbildning för vuxna.

Ansökan hittar du längst ned på sidan.

Skofabriken, lokal för vuxenutbildningen i Kumla

Aktuellt  

 

Antagningar till yrkesvuxutbildningar avslutade!

För tillfället är alla antagningar till yrkesvuxutbildningar avslutade. Information om utbildningar med start under 2020 kommer i mitten i oktober. Information på yrkesvuxsidan är delvis inaktuell.

Skriv tabellbeskrivning här

Kumla samarbetar med Örebro, Karlskoga, Lekeberg,Degerfors, Sydnärkeutbildningar och Ljusnarsbergom yrkesutbildningar. Sök redan nu!

Genom samarbetet med Örebro får Kumlabor enklare tillgång till ett brett utbud av yrkesutbildningar. Se respektive kommuns hemsidor eller vår gemensamma utbildningsportalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönsterl på Studentum.

Vem kan anmäla sig till vuxenutbildningen?

Du som är folkbokförd i Kumla och fyller 20 år fr. o. m. andra kalenderhalvåret eller har avslutat ett 3-årigt nationellt program, kan anmäla dig till utbildningarna på Vuxenutbildningen.

Heltid eller deltid, terminstid eller individuell planering?

Vill du läsa ett ämne eller flera? eller kanske kombinera studier med arbete?

Då ska du göra en studieplan tillsammans med studievägledaren. Du har tillgång till planering, arbetsuppgifter och i vissa kurser föreläsningar via Internet. Du får stöd av läraren via Internet och dessutom har du möjlighet att delta i lektioner och handledningstillfällen. På kvällstid och på dagar utanför normalt läsår erbjuds enbart handledning. Vissa lektionstillfällen är obligatoriska. Studieformen passar bäst för dig med studievana och god motivation.

Vad kostar det att studera inom vuxenutbildningen?

Kurserna är kostnadsfria. Inom Lärvux, SFI och grundläggande nivå får du låna litteratur. När du läser våra gymnasiekurser får du däremot själv köpa kurslitteratur.