Vuxenutbildning

Inom den kommunla vuxenutbildningen i Kumla kommun kan du läsa kurser på grundläggande och gymnasial nivå, yrkeskurser, utbildning i svenska för invandrare, SFI och särskild utbildning för vuxna. Ansökan hittar du längst ned på sidan.

Bilden visar skofabriken i Kumla. En byggnad i tegel med texten "Skofabriken"

Aktuellt

Nu är ansökan för grundkurser och gymnasiekurser till KOMVUX öppen

Du som vill läsa grund- eller gymnasiekurser våren 2023 är välkommen på introduktionsdag torsdag 19 januari klockan 08:30 för gymnasiekurser och fredagen 20 januari klockan 08.30 för grundkurser. Är du ny på skolan är denna dag obligatorisk.

Efter introdiktionsdagarna startar alla elever enligt schema.

Vi tar emot alla behöriga elever!


Information om yrkesutbildningar

Följande yrkesutbildningar som startar våren 2023 är öppen för ansökan.

Utbildning

ansökan stänger

utbildningen startar

Fastighetsskötare

2023-04-21

2023-05-29

Vi samarbetar kring yrkesutbildningar

Vi samarbetar med länets övriga kommuner samt Sydnärkes utbildningsförbund vad gäller yrkesutbildningar.

Genom detta samarbete får du som Kumlabo tillgång till ett brett utbud av yrkesutbildningar. Se respektive kommuns hemsidor eller vår gemensamma utbildningsporta Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.l. 

Vem kan anmäla sig till vuxenutbildningen?

Du som är folkbokförd i Kumla och fyller 20 år från och med andra kalenderhalvåret eller har avslutat ett 3-årigt nationellt program, kan anmäla dig till utbildningarna på Vuxenutbildningen.

Heltid eller deltid, terminstid eller individuell planering?

Vill du läsa ett ämne eller flera? Eller kanske kombinera studier med arbete?

Då ska du göra en studieplan tillsammans med studievägledaren. Du har tillgång till planering, arbetsuppgifter och i vissa kurser föreläsningar via Internet. Du får stöd av läraren via Internet och dessutom har du möjlighet att delta i lektioner och handledningstillfällen. På kvällstid och på dagar utanför normalt läsår erbjuds enbart handledning. Vissa lektionstillfällen är obligatoriska. Studieformen passar bäst för dig med studievana och god motivation.

När kan du söka till vuxenutbildningen?

Du är välkommen att när som helst under året söka till vuxenutbildningen. Du bör först vända dig till studie- och yrkesvägledare Roger Källström för att göra upp en individuell studieplan så dina önskemål är genomförbara utifrån dina behov och förutsättningar.

Två gånger per år erbjuder skolan öppet hus för dig som läser grundkurser eller gymnasiekurser då du har möjlighet att få information om hur skolan fungerar, hur det fungerar med CSN, hur du använder skolans webbsida, vad vi kan erbjuda för extra stöd mm. Under dessa dagar pågår ingen ordinarie undervisning.

Vad kostar det att studera inom vuxenutbildningen?

Kurserna är kostnadsfria. Inom Lärvux, SFI och grundläggande nivå får du låna litteratur. När du läser våra gymnasiekurser får du däremot själv köpa kurslitteratur. Vid studier på distans bekostas litteratur av eleven själv.

Text