Sörby sportcenter redo att bidra till ännu mer rörelseglädje i Kumla

Nyhetsbild

Längst fram i bild ser vi Helena Carrevik och Anton Drake, fritidskonsulenter på Föreningsservice. Bakom dem Andreas Norman, ny vaktmästare på anläggningen och längst bak i bild förvaltningschef Magnus Wistrand.

Nu är vår nya idrottsanläggning överlämnad till oss, byggnationen är klar, det fixas med de sista detaljerna och om tio dagar väntar invigning! Anläggningen har fått namnet ”Sörby sportcenter” och är en fullstor idrottshall med många användningsområden för såväl skola som föreningsliv och privatpersoner.

Idrottshallen rymmer en läktare med kapacitet för 240 personer och i anläggningen finns även en cafeteria, två konferensrum, personalutrymmen, förråd och flertalet omklädningsrum. I anslutning till anläggningen kommer även en multiarena att skapas, ett konstverk kommer att pryda entrén och en parkering kommer att stå klar inom kort.

För Magnus Wistrand, förvaltningschef på kultur- och fritidsförvaltningen, är tiden äntligen kommen då idrottsanläggningen kan tas i bruk:

- Det här är en viktig satsning på det lokala föreningslivet och en förbättring av förutsättningarna för de stora inomhusidrotterna i Kumla.

Invigning med roliga aktiviteter för hela familjen

Lördag 13 april kl. 09.30-14.00 välkomnar vi alla som är nyfikna, och sugna på en massa roliga prova-på-aktiviteter, att komma till invigningen av den nya idrottsanläggningen på Radiogatan 7. Vi öppnar upp dörrarna från kl. 09.30 och sedan drar vi igång programmet inne i idrottshallen kl. 10.00 med dansuppvisning av Dancemania. Inne i hallen kommer det även spelas en kortare uppvisningsmatch i innebandy mellan Ekebys Idrottsförenings damer och Kumla Innebandyklubbs damer. Kommunstyrelsen ordförande Andreas Brorsson kommer även att förklara anläggningen invigd genom att skjuta innebandystraff.

Kumla kommuns föreningsliv kommer att erbjuda roliga prova-på-aktiviteter för alla åldrar. Kom och testa basket, bordtennis, innebandy, handboll och golf. En yta för fri lek med redskap kommer också att finnas. Fritidsbanken finns självklart på plats, så passa på att låna hem några fritidsprylar till någon rolig aktivitet - helt kostnadsfritt förstås!

Chans att se anläggningen på nära håll

Självklart har du som besökare även möjligheten att kika runt i hela anläggningen och även stanna till i cafeterian där det bjuds på fika. Utanför sker även försäljning från Foodtruck, för att mätta hungriga magar.

Margita Larsson, enhetschef på samhällsbyggnadsförvaltningen, ser tillbaka på ett fint samarbete med NCC och alla inblandade i projektet:

- Att nu få se det färdiga resultatet, ett funktionellt och väldigt fint sportcenter för Kumla kommun, känns väldigt bra. Nu ser vi fram emot invigningen den 13 april!