Uniform på jobbet-dagen

Lars-Gustav Ståhl, måltidschef i Kumla kommun, i sin uniform.

Idag onsdag den 17 april är det Uniform på jobbet-dagen. Då kan det hända att du ser hemvärnspersonal i sin gröna uniform där du inte vanligtvis ser dem eller i ditt flöde på sociala medier under hashtagen #uniformpåjobbetdagen.

Vad är syftet med Uniform på jobbet-dagen?

På Uniform på jobbet-dagen kan aktiva inom Hemvärnet, som vill och kan, bära uniform på sin civila arbetsplats. Dagen har funnits i Sverige i några år och är en viktig och gemensam aktivitet för Hemvärnet. Den syftar till att bidra till försvarsvilja, folkförankring och synliggöra Hemvärnet som en viktig del i försvaret av Sverige.

Lars-Gustav Ståhl, måltidschef i Kumla kommun, är en av våra medarbetare som idag valde att byta kontorskläderna mot uniform.

Att engagera sig i Hemvärnet är både roligt och stimulerande och det är också en möjlighet att utmana sig själv och att utvecklas som person. Jag tror alla har sitt eget "varför" om vad som får en att vilja engagera sig. Vi lever i en tid av mycket oroligheter i vår omvärld och det känns viktigare än någonsin att göra det man kan för att bidra till att våra barn ska växa upp i en värld som är tryggare än den vi har idag. Det är mitt "varför" till att jag väljer att engagera mig i Hemvärnet. Jag ser att jag kan göra en skillnad, säger Lars-Gustav.

Vem kan bära uniform på Uniform på jobbet-dagen?

Uniform på jobbet-dagen är ett frivilligt åtagande för hemvärnssoldater att få bära uniform på sin civila arbetsplats efter att ha fått tillstånd från sin arbetsgivare.

Läs mer på Försvarsmaktens hemsida

Läs mer om Uniform på jobbet-dagen på Försvarsmaktens hemsida. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.