Traditioner med nya inslag i årets Valborgsfirande

Nyhetsbild

Traditionsenligt firar vi in våren i Kumla stadspark på Valborgsmässoaftonskvällen, och så även detta år. Firandet börjar kl. 18.00 med barntivoli, ponnyridning och andra aktiviteter. Kl. 20.00 börjar programmet från utomhusscenen vid Sjöparkens växthus, där det blir hyllning till våren i form av tal, körsång och scouterna som tänder vårbrasan på flotten ute i Parksjön.

Favorit i repris - Ida bjuder in alla barn till sång

- Det brukar vara många som kommer till stadsparken och vill vara med och fira Valborg. Årets firande är enligt tradition, men vi gör även en ”favorit i repris” från förra året när alla barn fick komma upp på scenen och sjunga vårsånger med Ida. Och vi har dessutom ett helt nytt inslag med barn från Kulturskolan som är med och dansar. säger Johanna Uddling, Turism- och evenemangssamordnare. Vi gör verkligen vårt yttersta för att våren ska känna sig riktig välkommen och vilja stanna kvar för gott nu!, säger Johanna med ett skratt.

En av sångerna som Ida och barnen kommer att sjunga är "Genom eld och vatten" och vill man öva på sången innan så kan man lyssna när Ida sjunger den på www.visitkumla.se/valborg Länk till annan webbplats.

En del av Kumlas valborgstradition är ju även att vinka till alla åkare som deltar i den årliga MC-kortegen. De kommer kl. 16.00 till torget och lämnar sedan kl. 18.00 via Vattugatan, Trädgårdsgatan, Drottninggatan för att sedan svänga söderut på Kungsvägen vidare mot Hallsberg.

Varmt välkommen att fira Valborg i Kumla!

Mer information om firandet: www.visitkumla.se/valborg Länk till annan webbplats.