Till dig som är ung

Känner du att du skulle behöva prata med någon eller att du behöver stöd och råd? Då kan vi hjälpa dig. Här kan du läsa mer om du gör för att komma i kontakt med oss för att få stöd eller om du kanske redan är kallad på ett möte. För intresse kan du göra en anmälan genom de relaterade e-tjänster som står nedan.

Telefonlinjer och hjälpmedel

För dig som vill komma i kontakt med stöd och hjälp finns en rad olika tjänster som du kan höra av dig till även under kvälls- och nattetid.

Mind

Mind.se är en av Sveriges största organisationer som arbetar med psykisk ohälsa och kan ge direkt stöd till dig som vill prata med en vuxen eller sitter i en situation av livs- eller självmordstankar. För mer information till deras olika telefonlinjer, chattar och forum kan du gå in på följande länk: Mind.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

BRIS - Barnens Rätt I Samhället

BRIS är en organisation där du som är under 18 år kan ringa eller chatta med en kurator. Du kan även mejla och få ett svar. De som svarar är utbildade kuratorer som är vana vid att prata om känslor, tankar och hur en har det. Där finns även live-chattar, där du kan prata med andra. Läs mer och ta kontakt genom: bris.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

1177.se

Genom 1177 kan du få stöd och hjälp i en rad olika fall. Vi rekomenderar att gå in via följande länk, för att kunna komma i kontakt med en organisation eller linje efter just dina behov och tankar: 1177.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.