Barngrupper

Har du en förälder eller annan närstående som har eller har haft ett beroende? I Kumla kommun erbjuder vi barngruppen Ventilen.

Ventilen som riktar sig till dig som är mellan 6-18 år och som har en förälder eller annan närstående som har eller har haft ett beroende.

Ventilen

Ventilen är en barn- och ungdomsgrupp som är till för dig som är mellan 6-18 år och som har en förälder, eller annan i din närhet, som har eller har haft ett beroende.

Det är vanligt att du som barn/ungdom kan känna dig ensam om dina upplevelser. Ibland kan det kännas som att det är ditt fel att din förälder har ett beroende. Det kan också vara så att man vill ta på sig ansvaret i hemmet och hjälpa sin förälder att bli fri från sitt beroende. Genom att gå i Ventilen får du en möjlighet att träffa andra barn i samma situation som dig. Där kan du prata om dina tankar och känslor om din förälders beroende. Med hjälp av gruppen slipper du känna dig ensam.

Våra träffar

Gruppen träffas en gång i veckan under 90 minuter. Vi träffas ungefär 10 gånger per termin och är lediga under loven. På träffarna gör vi olika övningar och aktiviteter som gör att du får lära dig mer om vad ett beroende är och hur det fungerar. Du får också möjligheten att prata om hur du har det hemma. Du får även lyssna på hur andra barn och ungdomar har det. Vi pratar om att barnet inte ska behöva hjälpa sin förälder att bli fri från sitt beroende och att det inte är barns fel. Och kom ihåg, vi bjuder alltid på mellanmål under våra träffar!

Terminens första träff med Ventilen kommer att ske under vecka 38. Vi återkommer med mer information om exakt datum och tid.

Kontakta oss

Sofia Karlsson, barngruppsledare/familjebehandlare
019-58 85 62
sofia.karlsson4@kumla.se

Margareta Henriksson, barngruppsledare
019-58 86 56
margareta.henriksson@kumla.se