Nu kan du få din faktura digitalt

Nyhetsbild

Från och med 28 februari kommer kommunen att skicka fakturor digitalt till dig som har en digital brevlåda. Du som inte är ansluten till en digital brevlåda kommer få din faktura som vanligt via postgång, men du kan när som helst ansluta dig till tjänsten.

Efterfrågan på Digital post ökar från privatpersoner och företag vilket är naturligt, då det har många fördelar. Just nu genomför Kumla kommun en satsning med siktet inställt på att erbjuda alla invånare och företagare i kommunen digitala alternativ till den fysiska posten. Det innebär att du som har en digital brevlåda kan få vissa meddelanden samt fakturor från kommunen digitalt i stället för som vanliga pappersbrev. Ett arbete som kommer att genomföras stegvis i våra verksamheter under 2024. Först ut är våra fakturor!

Från och med 28 februari kommer du som har en digital brevlåda att få dina fakturor från kommunen där. Du som inte är ansluten till en digital brevlåda kommer få din faktura som vanligt via postgång, men du kan när som helst ansluta dig till tjänsten.

- Det är ett steg i rätt riktning för kommunen att kommunicera med medborgare och företagare på ett modernt, enhetligt och säkert sätt. Förutom att spara på både porto och papper så gör vi också en insats för miljön och att som medborgare kunna ta emot sin post var man än befinner sig och att posten kommer fram snabbare. Digital post är också säkrare då man som mottagare måste verifiera sig med e-legitimation. Det finns även möjlighet att få e-faktura om man hellre önskar det, säger Peter Runesson som är projektledare för arbetet med Digital post.

Fakturor som skickas från taxe- och avgiftsnämnden berörs inte av detta.

Person som sitter vid en laptop och håller i en smartphone.

E-faktura gör din betalning smidigare

Oavsett om du har vanlig postgång eller digital brevlåda har du möjlighet att få din faktura som e-faktura via din internetbank. Där kan du få en bra överblick över dina betalda och obetalda fakturor. Med en uppkopplad enhet, exempelvis en mobiltelefon, och e-legitimation kan du komma åt din faktura dygnet runt var du än befinner sig.