Digital post

Med en digital brevlåda kan du få din myndighetspost från Kumla kommun på ett snabbt och säkert sätt, var du än befinner dig.

En person som håller en mobiltelefon i handen

Just nu genomför Kumla kommun en satsning med siktet inställt på att erbjuda alla invånare och företagare i kommunen digitala alternativ till den fysiska posten. Det innebär att du som har en digital brevlåda kan få vissa meddelanden från kommunen digitalt i stället för som vanliga pappersbrev. Ett arbete som kommer att genomföras stegvis, där de första utskicken beräknas gå ut i slutet av året och där övriga verksamheter kommer att ansluta under 2024.

Om Digital Post

Allt fler myndigheter, regioner och kommuner går över till digital post och det ska nu även vi inom Kumla kommun göra. Det innebär att vi ska ersätta utskick av fysiska brev med digital post och på så sätt bidra till att vi som kommun kommunicerar till medborgare och företagare på ett modernt, enhetligt och säkert sätt.

Några av fördelarna med digital post

Tillgänglighet - med en uppkopplad enhet och e-legitimation kan man läsa sin digitala post dygnet runt var man än befinner sig.

Säkerhet - digital post skickas på ett säkert sätt och ingen obehörig kan läsa eller komma åt posten eftersom mottagaren loggar in med e-legitimation.

Hållbarhet - när vi skickar och tar emot digtal post bidrar vi till ett mer hållbart samhälle genom att behovet av papper och miljöbelastande transporter minskar.

Så skaffar du digital brevlåda

För att kunna ta emot digital post behöver du ha en digital brevlåda och e-legitimation. Att skaffa en digital brevlåda är så klart frivilligt. Om du inte har en digital brevlåda kommer du även i fortsättningen att få din post på papper med vanlig postgång. Du kan när som helst ansluta dig till en digital brevlåda.

Det finns flera olika digitala brevlådor att välja bland så välj den som passar dig bäst.

DIGG, att skaffa digital brevlåda Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.