Säg JA till varandra på toppen av Kvarntorpshögen

Nyhetsbild

Årets mest kärleksfulla dag är snart här – Alla hjärtans dag – och Kumla kommun ger nu chansen till några lyckliga Kumlabor att få en minnesvärd vigsel på mäktiga Kvarntorpshögen. Fyra par väljs ut för en borgerlig vigsel i Arken, som är ett av konstverken uppe på Kvarntorpshögen.

De fyra vigslarna kommer att ske mellan kl. 14.00-16.00 onsdag 14 februari, en ny varje hel- och halvtimme. Och vad vore väl en vigsel uppe på högen utan en annorlunda och häftig transport dit? Beroende på väder så kommer brudparet få en minnesvärd färd upp, då de skjutsas på antingen snöskoter, fyrhjuling eller i pistmaskinen! Eventuellt sällskap får ta sig upp på Kvarntorpshögen genom att gå bilvägen upp alternativt ta Trappan upp om vädret tillåter, det är tyvärr inte möjligt att ta sig upp med bil.

Väl uppe på toppen väntar vigselförrättaren i Arken, som dekorerats kärleksfullt dagen till ära. Efter vigseln skålar vi med alkoholfritt bubbel och förevigar er vigsel med ett professionellt vigselfoto, som vi sedan skickar digitalt till er. Allt under vigseln är förstås helt kostnadsfritt.

- Vi tycker det är kul att kunna erbjuda en så annorlunda plats för vigsel som Arken är, nu på Alla hjärtans dag. Det är svårt att låta bli att prata om att det här som chansen för dig som vill ta er kärlek till "nya höjder" eller till dig som är "hög på kärlek", säger Johanna Uddling, turism- och evenemangssamordnare på Kumla kommun, med ett skratt. Och lite extra kul är att det dessutom är skottår i år då kvinnorna enligt gammal tradition har chansen att fria. Jag kanske själv borde passa på!

Anmäl ert intresse

Anmäl enkelt ert intresse senast söndag 21 januari via formuläret som ni hittar här: https://etjanst.kumla.se/oversikt/overview/280 Länk till annan webbplats.

I formuläret anger ni Kvarntorpshögen som plats för vigseln och skriver i datumet 14 februari. På klockslag kan ni ange den tid som skulle passa er bäst av de fyra starttiderna (kl. 14.00, 14.30, 15.00 eller 15.30). Vi kan dock inte garantera att ni får den tiden om ni blir utvalda, utan man behöver finnas tillgänglig kl. 14.00-16.00. Vigselförrättare för dagen är redan bestämt, så ni kan välja "inget önskemål" på den frågan. Till sist behöver ni ange om ni har egna vittnen med er, eller om ni önskar att vi ordnar med det.

Måndag 22 januari lämnas besked till de fyra par som kommer att få äran att utbyta sina löften på denna magiska plats. Då behöver ni ansöka om hindersprövning hos Skatteverket, som tar upp till två veckor att få. Alla dokument måste vara kommunen tillhanda senast fredag 9 februari. Till vigseln behövs även två vittnen, kommunen kan stå för det om man så önskar. Tänk även på att minst en av er behöver vara folkbokförd i Kumla.

Varmt välkommen med er anmälan - sprid kärlek Kumla