Vinterstövlar för personal inom förskola, fritidshem och anpassad grundskola i Kumla!

Varmare och bekvämare vinterdagar väntar vår personal inom förskola, fritidshem och anpassad grundskola då vi nu kan erbjuda dem vinterstövlar som en del av sina arbetskläder utomhus. Cirka 400 tillsvidareanställda kommer nu att tilldelas vinterstövlar, vilket innebär att de inte längre behöver köpa egna.

Personal och representanter från Kumla kommun, politiken och fackförbundet Kommunal utanför Hästens förskola i Kumla kommun tillsammans med de nya vinterstövlarna.

På bild från vänster: Patrik Bergman, vice ordförande nämnd för livslångt lärande; Veronica Ulfgren, ordförande nämnd för livslångt lärande; Sofia Gunnarsson, barnskötare Kumla kommun; Linda Ahlgren, huvudskyddsombud fackförbundet Kommunal; Cathrine Hansson Sonnerstedt, verksamhetschef för Kumla kommuns förskolor.

Vi är mycket glada över att kunna stärka vår ställning som en attraktiv arbetsgivare genom att kunna erbjuda vår personal vinterstövlar, säger Veronica Ulfgren, ordförande i nämnd för livslångt lärande.

Närbild på vinterstövlarna som barnskötaren Frida håller i handen.

Närbild på de nya vinterstövlarna.

Funktionella och bekväma

De nya vinterstövlarna är både lätta att ta på och av samt anpassade för att hålla fötterna varma och torra under de kalla månaderna. Personalen på Hästens förskola blir de första som får prova de nya vinterstövlarna.

- Med tillskottet av vinterstövlarna är nu personalens utomhusarbetskläder fullständiga, som består av jacka och överdragsbyxor för vår och höst, samt varma vinterkläder och mössa. Det är glädjande att nu kunna erbjuda vår personal kompletta arbetskläder utomhus för att möta alla väderförhållanden, säger Cathrine Hansson Sonnerstedt, verksamhetschef för Kumla kommuns förskolor.