Vi samlar julens evenemang och aktiviteter

Nyhetsbild

Glimrande ljuspunkter har genom ”Lysande Kumla” sedan i höstas lyst upp stan och nu när vi närmar oss juletid så är det dags att sprida ännu mer ljus och värme. Det gör vi genom att samla julens evenemang och aktiviteter på visitkumla.se/lysandekumla

Här hittar du händelser för alla åldrar och redan nu till helgen och första advent finns många olika aktiviteter att välja mellan. Ta del av en ny utställning på biblioteket, det erbjuds flera olika julmarknader, Sjöparkens växthus bjuder in till en julfin miljö, på biblioteket blir det julpyssel för alla barn och den 1 december öppnar vi dessutom upp första luckan i vår julkalender, där vi riktar extra strålkastarljus på våra fantastiska husdjur.

Uppladdningen inför julen fortsätter

Evenemangen och aktiviteterna fortsätter förstås även efter helgen då det bjuds in till julkonserter, julfest för alla barn och luciafiranden – där bland annat Kumlas alldeles egna Epa-luciatåg kommer att rulla genom Kumla.
I mellandagarna finns flera aktiviteter för jullediga barn och unga att ta del av. För våra unga från årskurs 7 - 19 år kan man delta på digital julklappsjakt, tårtutmaning och traditionsenlig uppesittarkväll dagen innan julafton. För lite yngre barn erbjuds sagovandring och jullovskul vid Förtrollade sjön och som avslutning på 2023 firar vi in det nya året under en sen eftermiddag i Kumla stadspark, där alla förstås är välkomna!

Men först välkomnar vi alla till julmarknaderna som sker i helgen.

- Till Kumla bibliotek är alla välkomna kl. 12.00-16.00 på söndag där cirka 50 utställare finns på plats med sina olika hantverk till försäljning, berättar Gertrud Åstrand, chef på Kulturavdelningen på Kumla kommun. Då kommer dessutom årets kanske vackraste gran stå klar inne på biblioteket - ett virkat konstverk där ett 50-tal personer har bidragit med sina virkade rutor. Det bjuds även på sång och musik, utdelning av ungdomsidrottsstipendium och utanför biblioteket på Råbergaplatsen finns bland annat godisförsäljning och möjlighet att få lite varm glögg, avslutar Gertrud.

Varmt välkommen till Lysande Kumla: www.visitkumla.se/lysandekumla Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.