Grattis säger vi till årets ungdomsstipendiater!

Gruppbild av årets ungdomsstipendiater

Grattis säger vi till årets ungdomsstipendiater - Cajsa Hermansson, Lukas Lindvall, Edwin Noord, Ellen Rinne och Lucas Svahlin!

Kumla kommun delar årligen ut ungdomsstipendium till ungdomar i vår kommun. Stipendiets ändamål är att främja kultur- eller idrottsverksamhet i Kumla kommun genom stipendier till personer från Kumla för utbildning inom något kulturområde eller för personlig satsning inom någon idrottsgren.

I år har vi tagit emot femton ansökningar och av dessa har kulturpriskommittén utsett fem stipendiater som vardera får 10 000 kr.

Årets stipendiater

Cajsa Hermansson, innebandy

Cajsa har en brinnande passion för innebandy och strävar för att vidareutvecklas inom sporten. Hon började sin bana i Ekeby IF men spelar nu i Lillån IBK i Örebro. Där spelar hon i division 1 och JAS-laget.

Stipendiet ska användas till fortsatt utveckling inom sporten.

Lukas Lindvall, innebandy

Lukas har tränat innebandy sedan 6-års ålder.

För några år sedan tog han beslutet att satsa på målvaktsrollen i laget, vilket verkar vara ett rätt val. Han har gått vidare i uttagningen till distriktslaget till SM efter årsskiftet.

Stipendiet ska användas till att skaffa ytterligare målvaktsutrustning.

Edwin Noord, sportkommentator

Edwin kommenterar live-sport via webbkanaler. Han sänder och kommenterar bland annat Kumla IBK:s damers hemmamatcher i innebandy. NA har anlitat honom för att kommentera fotboll på NA:s websida.

Under 2023 startade han egen firma för att utveckla sina tjänster gentemot företag och föreningar.

Stipendiet ska användas till att köpa egen utrustning för att förbättra sändningsmöjligheter på egen hand.

Ellen Rinne, innebandy

Ellen startade sin innebandybana i Ekeby IF och spelar nu i Lillåns IBK. Hon är uttagen till distriktslaget F07/08 och ska spela SM för 16-åringar i jan 2024.

Målet är att få en ordinarie plats i juniorallsvenskan och att vinna SM.

Stipendiet ska användas till utrustning och resor inom idrotten.

Lucas Svahlin, motocross

Lucas satsar på motocross och har tävlat sedan 8 årsåldern. Han har vunnit Ränneslättloppent - en av sveriges största Endurotävlingar och även Älgjakten arrangerad av Hallsbergs motorklubb.

2023 kör han i 125 cc klassen med målet inför 2024 att ta så många poäng som möjligt i MXSM U17- vilket är en hög nivå för 17 åringar.

Stipendiet ska användas till skyddsutrustning inför kommande säsong.

Stort grattis till årets ungdomsstipendiater!