Kungsparken vinnare av Vårdbyggnadspriset 2023 i kategorin Rum för omvårdnad

Representanter från Länsgården Fastigheter AB, Marge Arkitekter och Kumla kommun.

Representanter från Länsgården Fastigheter AB, Marge Arkitekter och Kumla kommun.

Rungande applåder, jubel och glädjerop! Kungsparken vård- och omsorgboende tar hem guldmedaljen av Vårdbyggnadspriset 2023 i kategorin Rum för omvårdnad. Priset delades ut på Forum Vårdbyggnads höstkonferens i Stockholm under torsdagskvällen den 16 november.

Nu står det klart att Kumlas nya vård- och omsorgsboende Kungsparken tilldelas Vårdbyggnadspriset 2023 i kategorin Rum för omvårdnad. Ett gott samarbete mellan Kumla kommun och fastighetsägaren Länsgården Fastigheter AB som gett ett fantastiskt resultat.

- Det känns fantastiskt roligt att Kungsparken kniper första plats i Vårdbyggnadspriset 2023! Nu får vi alla fira och känna oss stolta över det arbete som alla inblandade har bidragit med för att tillsammans nå framgången, säger Annica Sjöqvist, ordförande i socialnämnden.

- Som projektutvecklare och fastighetsägare är vi på Länsgården både stolta och glada över att Kungsparken vann. Det är andra gången i rad som ett av Länsgårdens vård- och omsorgboenden vinner hela tävlingen. Det visar att vi bygger vård- och omsorgsboenden som håller absolut toppklass i landet, säger Camilla Petersen, VD Länsgården Fastigheter AB.

På plats i Stockholm för att ta emot utmärkelsen fanns bland annat Lotta Gerdsdorff, verksamhetschef Kumla kommun och Camilla Petersen, VD Länsgården Fastigheter AB.

- Det är verkligen glädjande att Kungsparken gått hela vägen i mål! Detta har blivit möjligt genom ett utmärkt samarbete med flera samarbetspartners. Vi ska alla känna stolthet och tillsammans fira denna framgångsrika resa, säger Lotta Gerdsdorff.

- Jag är så stolt över vad Länsgårdens medarbetare – tillsammans med våra samarbetspartners på arkitektbyrån Marge, Kumla kommun och andra – har lyckats åstadkomma i projektet med Kungsparken. Tillsammans har vi skapat en fantastisk boendemiljö för äldre och jag hoppas att det här ger ringar på vattnet, både i vårt eget län och runtom i landet, säger Camilla Petersen.

Motivering

Fiffiga lösningar och stor omsorg om såväl helhet som detalj visar att beställaren, verksamheten och arkitekt fortsätter genomföra och utveckla sina uppdrag med kunskap och inlevelse. Byggnad och rum förfinas i samklang med en vårdfilosofi under ständig utveckling. Det är välkomnande och värdigt för de som bor och de som arbetar där. Kungsparkens vårdboende är en förebild för hur ett vård- och omsorgsboende bör utformas!

Vill du veta mer om Kungsparken?

Klicka här för mer information om Kungsparken vård- och omsorgboende. Öppnas i nytt fönster.