Allas-Lika-Värde-Veckan är snart här!

Under vecka 34, mellan den 21 och 25 augusti, uppmärksammar Kumla kommun allas lika värde vid Kvarngården med en rad olika aktiviteter.

Under vecka 34 kommer Kumla kommun stolt uppmärksamma allas lika värde för att fira och främja inkludering och lika värde för alla. Evenemanget kommer hållas på Kvarngården och erbjuda en rad spännande och engagerande aktiviteter för alla åldrar och bakgrunder. Vi hälsar alla välkomna att delta i våra aktiviteter och evenemang mellan 21–25 augusti 2023.

Program

Måndag 21 augusti

Kl. 14.00: Invigning av kommundirektör Gabriella Mueller Prabin. Sång, utställningar av LSS/Daglig verksamhet, infobord och lanseringsöverraskning.

Tisdag 22 augusti

Kl. 12.00-15.00: Utställningen och infoborden är bemannade för frågor och info. Upplysande tipspromenad att gå.

Onsdag 23 augusti

Kl. 16.00: Regnbågsfika!
Kl. 17.00: Föreläsning: Lukas Svärd berättar om kampen att aldrig ge upp för att bli den han alltid varit. Rfsl Örebro finns på plats. Klicka här för mer information. Länk till annan webbplats.

Torsdag 24 augusti

Kl. 15.00: Filmvisning - Kortfilmen Guard the Robe visas flera gånger mellan kl. 15.00-16.00. Filmen handlar om Miou, en intersexuell person som drömmer om att vara den fria personen hen vill vara.

Fredag 25 augusti

Kl. 10.00-11.00: Familjeallsång i regnbågens färger. ICA Maxis Mica hälsar på!
Kl. 11.00-14.00: Smink och nagelmålning för den som vill.
Kl. 14.30: Väntjänstens musikcafé med Musikföreställningen "Han! hon! hen! den! vem? Det är jag!" Kaffe och regnbågsfika. Klicka här för mer information Länk till annan webbplats..

Fri entré
Väntjänstens musikcafé med Musikföreställningen den 25 augusti kl. 14.30 har 40 kr i entré.

Plats

Kvarngården
Skolvägen 6, Kumla

Om Kvarngården

Kvarngården är en levande och inkluderande plats som strävar efter att främja mångfald och lika värde för alla. Genom att arrangera evenemang som Allas-Lika-Värde-Veckan vill kultur- och fritidsförvaltningen och socialförvaltningen tillsammans med Väntjänsten, Kumla Bostäder, Skoindustrimuseet, ABF och RFSL skapa en miljö där alla känner sig välkomna och respekterade oavsett ålder, funktionsvariationer, kön, etnisk bakgrund, religion, sexuell läggning eller andra olikheter. Vi tror på en gemenskap där vi tillsammans kan växa och lära av varandra.

Mer information

För mer information om Allas Lika Värde Veckan och för att ställa frågor om evenemanget, vänligen kontakta:

Kulturkonsulent Stefan Skärlund
E-post: stefan.skarlund@kumla.se
Telefon: 019-58 69 40

Vi ser fram emot en fantastisk vecka fylld med gemenskap, lärande och glädje. Tillsammans kan vi främja allas lika värde och skapa en inkluderande och respektfull miljö för alla i Kumla.