Familjefesten blir finalen för Sommar i Kumla

Nyhetsbild

Vi välkomnar våra barn tillbaka till skolbänken, sommaren börjar närma sig sitt slut och vi bjuder in till en riktigt härlig avslutning av ”Sommar i Kumla” - den stora Familjefesten lördag 19 augusti kl. 10.00-18.00 på Kumla torg och i Kumla stadspark.

Vi inleder dagen på Kumla torg kl. 10.00. Här bjuds det på en hejdundrande invigning, underhållning från scenen, fiskdamm, ansiktsmålning och en massa skapande då vi förbereder oss för Barnens Partyparad! Paraden avgår från Kumla torg mot scenen vid Kumlasjön i stadsparken kl. 11.40. Där väntar Mamma mu och Kråkan, Pettson och Findus, magikern Daniel Kane och allas vår ”Elsa” Annika Herlitz på att få underhålla oss med start kl. 12.00.

Från kl. 12.00 öppnar vi även upp aktivitetsområdet i Kumla stadspark, som kommer att fyllas upp med en mängd roliga aktiviteter av olika slag, likt förra årets Kumlakalas. I stadsparken kommer det även att finnas ett område med Foodtrucks.

Kl. 15.00 bjuds vi på sommarens sista show från scenen intill Kumlasjön, då vi säger välkommen till Theoz! Tidigare under ”Sommarkvällarna” har vi fått lyssna till Tusse och Mojje samt Martin Stenmarck, men nu är det alltså Theoz tur.

- Vi förväntar oss många besökare på denna final för ”Sommar i Kumla” och vill gärna rikta en uppmaning till besökarna att lämna bilen hemma om möjligt. Bor du i Kumla så promenera gärna eller ta cykeln och har du en bit att resa är det enkelt att ta sig hit med både buss och tåg. Och ta ordentligt på fötterna. Det är blött i parkområdet efter allt regn som kommit, uppmanar Johanna Uddling evenemangssamordnare Kumla kommun.

Över 50 kostnadsfria aktiviteter under sommaren

Familjefesten är som sagt avslutet för hela ”Sommar i Kumla” och Sam Mubarak, som varit projektledare för sommarens aktiviteter, sammanfattar den som fylld av upplevelser, glädje och gemenskap:

- Att ha kunnat erbjuda över 50 kostnadsfria aktiviteter under sommaren har verkligen känts fantastiskt. Varje vecka har varit som ett nytt spännande och lärorikt äventyr, med olika teman och aktiviteter som har lockat människor i alla åldrar.

Utöver aktiviteterna under temaveckorna så har ”Sommartorget” och ”Sommarparken” erbjudit chans till aktivitet och gemenskap genom olika spel, trampbåtar, pumptrackbana och underhållning från scenen.

- Jag vill rikta ett stort tack till alla besökare som tagit del av sommaren i Kumla och till alla föreningar och fantastiska människor som gjort alla dessa kostnadsfria aktiviteter möjliga, säger Sam. Och nu avslutar vi sommaren på bästa sätt - med en härlig familjefest, hoppas vi ses!

All information om Familjefesten, med tider och aktiviteter, finns på: www.visitkumla.se/familjefest Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.