Sjöparkens växthus firar 10 år!

Nyhetsbild

Den 25 augusti 2013 invigde vi Sjöparkens växthus och många är vi som under de 10 år som passerat fått njuta av allt det vackra det har att erbjuda - allt från blomster och råvaror till umgänge och gemenskap.

Välkommen att fira tillsammans med oss lördag 26 augusti kl. 10.00-14.00. Under firandet kommer du mötas av ett vackert smyckat Palmrum, med blomsterinstallationer gjorda med moderna hållbara binderitekniker. För oss är det viktigt att Sjöparkens växthus bidrar till en hållbar framtid och nu har du möjligheten att lära dig mer om hur du kan njuta av vackra snittblommor med gott samvete.

Ta chansen att visa upp dina bukettbindar-talanger

Under dagen kommer det att anordnas en bukettbindartävling, där de personer som anmält sitt intresse och gått vidare som deltagare i tävlingen, kommer att binda varsin bukett där besökarna sedan får rösta på sitt favoritbidrag. Röstningen sker på plats under firandet och är öppen kl. 11.00-13.00 och vinnaren presenteras kl. 13.30.

Om du är intresserad av att delta i bukettbindartävlingen anmäler du ditt intresse via e-tjänsten genom att klicka här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..
Sista dag för intresseanmälan är 16 juli.

Alla är välkomna att binda sin egen bukett

Även du som besökare har möjlighet att binda och köpa din egen bukett genom självplock i Möjligheternas trädgård, eller köpa en färdigbunden bukett att njuta av själv eller ge bort till någon du tycker om.

För alla barn kommer en egen liten blombindarstation finnas, där barnen kan skapa en bukett att ta med sig hem kostnadsfritt. Som barn får du även utforska trädgården tillsammans med Smulle och Blålle som bor i Barnens trädgård. Här finns också möjlighet att smaka på en massa godsaker från trädgårdarna.

Vill man fylla på magen med mer gott erbjuder restaurang och café Goda Rum jubileumslunch med "härodlade" råvaror direkt från trädgårdarna. Mer lokalodlad mat än så kan det inte bli! Goda rum och växthusets orangerier och trädgårdar har fortsatt öppet under eftermiddagen och kvällen.

Varmt välkommen!