Nya publika laddplatser för elbilar på plats i Kumla

Kumla kommun och Kumbro satsar på nya publika laddplatser på flera platser runt om i Kumla kommun. En insats som kommer gynna både kommunens invånare och turister som besöker staden. Initialt handlar det om 10 laddplatser, men det kommer tillkomma ytterligare platser under året. Investeringen blev möjlig tack vare medel från Klimatklivet.

laddstolpar

- Satsningen på laddplatser är en del av kommunens långsiktiga arbete med att minska Kumlas påverkan på klimatet. I takt med att andelen elbilar i Sverige och i vår kommun har ökat såg vi ett tydligt behov som vi ville möta upp, och det känns extra roligt att platserna redan är i gång nu i dessa semestertider så att laddplatserna kan komma både invånare och turister till del, säger Andreas Brorsson, kommunstyrelsens ordförande i Kumla kommun.

Hur laddar jag min elbil?

Det är två laddplatser per laddare. Opigo är leverantören och du laddar din bil genom att använda appen EVcore. Förfarandet liknar hur betalningen av en parkeringsavgift brukar ske via appar. Laddarna har en effekt på upp till 22 kW och modellen är en så kallad destinationsladdare. 

- Vi på Kumbro har ett uppdrag att hjälpa våra ägarkommuner med att få fram nya laddplatser för elbilar och tack vare Klimatklivet kunde vi få till den här satsningen i Kumla. Förhoppningsvis kan dessa laddare göra vardagen lite lättare för alla kumlabor som har en elbil, säger Peter Lilja, vd för Kumbrokoncernen.

Kumla kommuns nya laddplatser

Kumlahallen

1 laddare

2 laddplatser

Djupadalsbadet

3 laddare

6 laddplatser

Stadshuset

1 laddare

2 laddplatser

Elen levereras från Kumbro Vind

Kumbro Vind har totalt 16 vindkraftverk. Energin som produceras går till att elektrifiera Örebro kommuns och Kumla kommuns verksamheter som bland annat innefattar skolor, förskolor och äldreboenden.

Fakta om Klimatklivet

Klimatklivet logotyp

Klimatklivet är investeringsstödet som gör det möjligt att satsa på fossilfri framtidsteknik och grön omställning. Stödet hanteras av Naturvårdsverket. Det kan sökas av företag, kommuner, regioner och organisationer i hela Sverige. Mer information om Klimatklivet finner ni här Länk till annan webbplats..

Mer om Kumbro

Kumbro är en bolagskoncern ägd till 80 procent av Örebro kommun och till 20 procent av Kumla kommun. Moderbolaget Kumbro Utveckling AB tillsammans med dotterbolagen Kumbro Vind AB och Kumbro Stadsnät AB omfattar i dagsläget projekt inom vindkraft och teknisk försörjning av fibernät. Kumbro Utveckling AB äger också 50 procent av Biogasbolaget i Mellansverige AB, där resterande andel ägs av Karlskoga Energi & Miljö. Kumbros verksamheter är starkt kopplade till ägarnas hållbarhetsmål. Ytterligare information finns här Länk till annan webbplats..

Vid ytterligare frågor

Vid ytterligare frågor om laddplatserna, vänligen kontakta info@kumbro.se