God tillväxt hos våra företag

Tillväxten är god hos kommunens företag och Kumla kommun hamnar på tredje plats i 2021 år tillväxtindex för Örebro län.

- Många företag har haft det tufft under pandemin men många har också kunnat ställa om och fortsätta att utvecklas, vilket är riktigt glädjande. Jag är ute och träffar många företagare och känner att det finns ett driv och en framåtanda vilket är riktigt positivt, säger Andreas Brorsson som är ordförande i kommunstyrelsen.

Andreas berättare vidare att han i sin roll som förtroendevald arbetar vidare för att företagsklimatet ska bli ännu bättre.

- Ett växande och utvecklande näringsliv är en av grundförutsättning för att samhället ska må bra, avslutar Andreas.

Priset Bästa Tillväxt tilldelas de kommuner i varje län som har störst andel företag som nyanställer, ökar sin omsättning och går med vinst. Syna granskar boksluten från Sveriges samtliga aktiebolag för att med fakta kunna ta reda på hur det går för näringslivet i landets kommuner.

- Detta är mycket glädjande. Vi vet att vi har ett väldigt aktivt och kvalitativt näringsliv, där alla bidrar till att göra Kumla till en bättre plats att leva, bo och verka i. Aktuell topplacering känns som ett kvitto för detta, säger kommundirektör Daniel Jansson-Hammargren.

- Att det går bra för våra företag är fantastiskt glädjande. Växande och välmående företag är viktiga för kommunen på många olika sätt, de är våra jobb- och välfärdsskapare. De är även viktiga samhällsutvecklare så utan våra företag stannar kommunen, säger näringslivschef Hanna Jonasson.