Vi säger grattis till
årets ungdomsledar-
stipendiater!

I år har vi äran att få gratulera hela tio ungdomsledarstipendiater, från tre olika föreningar.

Kultur- och fritidsnämndens ordförande Marie Eriksson tillsammans med Lennarth Helgesson (1:e vice ordförande) och Carina Riberg (2:e vice ordförande) överraskade våra stipendiater med blommor och hurrarop.

I kategorin ledare under 25 år säger vi grattis till:

  • Ungdomssektionen Oxern, Folkatorps Ridsportssällskap:
    Thilde Ulfgren, Elin Unosson, Sofia Palm, Nina Nordin, Nellie Andersson Borneskog, Isabel Bergman och Filippa Björkander
  • Felicia Selitz, Ekeby IF

I kategorin ledare över 25 år säger vi grattis till:

  • Daniel Jonsson, Ekeby IF
  • Ove Lindqvist, Yxhults IK

Stipendiet består av 4 000 kr vardera (ungdomssektionen får tillsammans 4 000 kr) och stipendiaterna är även inbjudna till middagen under Kommunfullmäktige i december.

Stort grattis till er alla!

Från vänster: Lennarth Helgesson, Daniel Jonsson, Henrik Zegelsson (ordförande Ekeby IF), Felicia Selitz, Marie Eriksson och Carina Riberg

Från vänster: Carina Riberg, Elin Unosson, Thilde Ulfgren, Sofia Palm, Marie Eriksson och Lennarth Helgesson

Från vänster: Lennarth Helgesson, Ove Lindqvist, Marie Eriksson och Carina Riberg


Så här löd nomineringarna

Ungdomssektionen Oxern, Folkatorps Ridsportssällskap (Thilde Ulfgren, Elin Unosson, Sofia Palm, Nina Nordin, Nellie Andersson Borneskog, Isabel Bergman och Filippa Björkander)
Dessa ledare bedriver aktiviteter för yngre barn i ridklubben så som käpphästhoppning, halloweenkväll eller luciashow. Detta bidrar till en sammanhållen ungdomsverksamhet på ridskolan. De är förebilder och inspirationskällor till kommande generation ungdomsledare. Att träffa sin ungdomsledare i stallet leder till trygghet och gemenskap i stallet. Någon att fråga och någon att se upp till. pga pandemi har de inte haft möjlighet att gå ledarskapsutbildning ännu men detta är något de alla strävar efter.

Felicia Seilitz, Ekeby IF
Felicia är inne på sitt andra år som dansinstruktör för Ekeby IF, Felicia har dels olika grupper med barn i åldrarna 2013-2016 och har varit med och arrangerat dansläger med uppvisning för föräldrar. Felicia är oerhört uppskattad för det hon gör, den tid hon lägger ner och hur hon lyckas fånga alla de unga tjejers intresse och få med alla. Felicia jobbar hela tiden med att alla kan och alla får vara med, hon ser alla barnen och bekräftar dom. Felicia är väldigt populär och uppskattad av föreningen, av föräldrar och framför allt av barnen. Vi är både glada och stolta över att ha med en ung tjej som Felicia, trots sin unga ålder är hon en blivande stjärna, hon är intresserad och lyhörd.

Ove Lindqvist, Yxhults IK
Ove kom till klubben 2006 och har under de här 15 åren varit drivande i ungdomsverksamheten och kugghjulet som sett till att allt snurrat. Det är väldigt sällan man kommer till klubbstugan och Ove inte är där; hejandes på alla, såväl gammal som ung, och alltid redo att hjälpa till där det behövs. Det är tydligt att han brinner för ungdomsverksamheten och vurmar för att den ska fungera. Han är mån om alla våra små fotbollsspelare och engagerar sig på alla tänkbara sätt vilket lyfter och inspirerar!

Ove håller i planeringen av klubbens fotbollsskola som varje år lockar många unga fotbollsspelare till Moabvallen, och de senaste åren har det även varit en fotbollsvecka för boende i Kumlabostäders lägenheter att organisera. Inför fotbollsveckorna ordnar Ove med ledare till de olika grupperna, sponsorer (ex i form av lunch till barnen varje dag) och allt annat som behöver planeras. Han är sedan på plats varje dag under dessa veckor och då det brukar bli ringar på vattnet med nya fotbollsspelare fångar han upp dessa och ser till att de känner sig välkomna till fortsatt träning i våra olika barngrupper efter att veckan är slut. Flera säsonger har han tagit ansvaret för de yngsta grupperna tills klubben hittat någon annan lämplig ledare. Klubben har återigen många nya ungdomslag och där har Ove dragit ett stort lass!

Ove har varit ungdomsledare sedan början på 1960-talet och har flertalet ledarutbildningar. Hans erfarenhet får även vi andra i klubben del av, men främst skulle jag hävda att det är det aldrig sinande engagemanget som jag förknippar med Ove. Hur många timmar han än lägger på en vecka, och vilka hinder vi än möter (ex vildsvin som bökar på våra planer) så finns han alltid där för att göra vad han kan för att det ska bli så bra som möjligt!

Daniel Jonsson, Ekeby IF
Daniel är en klippa, en mycket uppskattad ledare/person som alltid ser alla och alltid ställer upp. Daniel är oerhört mån om att få med alla barn i verksamheten, han är en av några ledare på ett av alla Ekeby IFs flicklag. Andra beskriver honom som en klippa, en att alltid räkna med, som bara vill alla väl och månar om att alla ska kunna utvecklas och få ta plats.

Daniel ställer alltid upp på de aktiviteter föreningen har, han kommer alltid med mycket kloka inspel och månar om både individen, laget och föreningen. Tjejerna som Daniel tränar uppskattar honom oerhört mycket och även de andra ledarna.

Henrik beskriver Daniel: en ledare som är snäll, hjälpsam, omtänksam, han tänker alltid på lagets bästa. En väldigt fin person.

Vi vill att alla föreningar ska ha en Daniel.