Ett stort tack till kommunens personal för ett hårt arbete under våren

Presentkortet som kommunens anställda får som sommarpresent.

Som ett tack för en ansträngande vår kommer arbetsgivaren att ge alla anställda en sommargåva i form av ett presentkort som gäller i butiker, caféer och restauranger i Kumla.

De verksamheter som kommunen ansvarar för är centrala i samhället och pandemin med viruset covid-19 har ställt höga krav på anpassningar och god planering för en händelseutveckling som ingen egentligen känner till. Som ett tack för en ansträngande vår kommer arbetsgivaren att ge alla anställda en sommargåva i form av ett presentkort som gäller i butiker, caféer och restauranger i Kumla.

- Vår personal utför ett ovärderligt arbete i denna svåra tid och därför vill vi med denna sommarpresent visa vår uppskattning, meddelar kommundirektör Daniel Jansson-Hammargren.

Den verksamhet som har den allra hårdaste belastningen nu under pandemin är så klart Vård- och omsorg där alla brukare ingår i riskgruppen för covid-19, och som har påverkats hårt av sjukskrivningar. Men även de verksamheter som hittills inte har drabbats så konkret i vardagsarbetet har haft en ansträngd vår. Alla har lagt ner ett stort jobb på att skapa covidsäkra rutiner på arbetsplatserna, höja beredskapen för höga sjuktal, förbereda för eventuellt inställda leveranser eller andra oförutsägbara konsekvenser.

- Extra roligt är att vår uppskattning till personalen även ger det lokala näringslivet en extra skjuts genom att sommargåvan gäller i Kumla, säger Katarina Hansson, kommunstyrelsens ordförande.