Nu är Stenebrunn invigt!

I dag har vi slagit upp portarna till vårt nya serviceboende, Stenebrunn. Det är ett Sveriges mest anpassade serviceboenden och ligger i Åbytorp i Kumla kommun.

Här finns det plats för 10 hyresgäster och alla lägenheter är uthyrda från start. Vi har rekryterat 30 medarbetare som redan har påbörjat arbetet med att forma verksamheten och som är redo att ta emot de nya hyresgästerna som flyttar in under oktober månad .

- Stenebrunn är en viktig pusselbit i vårt utbud av stöd till personer med särskilda behov. Här kan vi se till att de personerna som har ett unikt behov får det tillgodosett på bästa möjliga vis. Både byggnaderna, omgivningarna och framför allt verksamheten är så anpassad som alla inblandade personers erfarenheter och vad forskningen säger Josefin Franke som är enhetschef på LSS-omsorgen i Kumla kommun.

Stenebrunn är ett boende för personer med neuropsykiatrisk funktionsnedsättning med ett komplext och unikt stödbehov. Här ges förutsättningar för att hyresgästerna ska kunna leva ett så självständigt liv som möjligt, genom en lugn och anpassad boendemiljö. Boendet är placerat i en naturskön miljö, där det finns alla förutsättningar för trygg utevistelse, både på tomten och i de lugna omgivningarna. Byggnaderna är utformade för bästa funktionalitet, så att ytorna kan nyttjas på olika sätt utifrån varje person som ska vistas där för stunden. Ibland kanske rummet är en dansstudio med en discokula, och nästa gång kanske en målarateljé. För att inomhusmiljön ska ge en så lugn och skön vardag som möjligt behöver de en avskalad visuell- och ljudmiljö. Det betyder att vi har byggt utan alla typer av detaljer utan funktion, som egentligen bara är dekoration.

Här kommer det också att utföras en individanpassad daglig verksamhet utifrån den enskildes intresse och förmåga.

Invigning av Stenebrunn