Vi säger tack och adjö till Kumlan!

Kumlan, framsidan på nummer 1 1969

Nu är det dags att säga tack och adjö till Kumlan. Denna skrift som under 50 år har hållit Kumlaborna informerade om både stort och smått.

Det var i början av 1969 som det första numret av Kumlan kom ut. Namnet Kumlan var till en början bara ett arbetsnamn varför en tävling utlystes där Kumla stads invånare fick komma med förslag på vad tidskriften skulle heta.

I årets andra nummer kan en dock läsa att intresset för namntävlingen var gott men att det inte kom in något förslag som var bättre än Kumlan, så namnet har sedan dess levt kvar.

Miniutställning om Kumlans historia

Vill du minnas och se tillbaka på Kumlan och dess innehåll? Då är du välkommen att besöka vår miniutställning om Kumlan. Utställningen kommer att finnas på Kumla bibliotek under perioden 5 - 19 mars.

Nytt magasin!

Istället presenterar vi nu vårt nya medborgarmagasin, Vårt Kumla, som tre gånger om året kommer att delas ut till samtliga hushåll. Håll utkik i början av mars för då kommer det första numret!

Vårt Kumla kommer, förutom reportage om intressande områden för dig som Kumlabo, också att innehålla frågor på stan, kortare notiser om saker som är på gång samt evenemang.