Appen InfoMentor Hub

Så här gör du för att koppla ditt konto till notisappen!

När du som vårdnadshavare loggar in i InfoMentor via webbläsare används i grundläget BankID.

Från och med höstterminen 2018 finns även en notisapp som heter InfoMentor Hub. Så här gör du för att koppla ditt konto till notisappen:

  1. Ladda ner appen InfoMentor Hub till din telefon. Finns både för iOS och Android.
  2. När appen är installerad måste du logga in på InfoMentorlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster via webbläsare för att koppla ihop appen med ditt konto. För att koppla ihop kontot med appen kan du inte logga in med BankID utan behöver istället logga in med hjälp av ett användarnamn och lösenord. Dessa uppgifter delas ut av respektive förskolas IKT-pilot och skolans administratörer.

    Tyvärr har InfoMentor tvingats ta bort möjligheten för vårdnadshavare att koppla ihop sitt konto med appen om inloggning skett via BankID. Om du försöker göra det kommer ett felmeddelande upp.
  3. När du är inloggad i webbläsaren klickar du sedan på ditt namn och därefter på APP-inställningar. Under denna rubrik finns sedan vidare instruktioner för resterande steg i sammankopplingen.
HUB

När sen appen är ihopkopplad med ditt konto sker inloggning i appen med hjälp av en PIN-kod, som du själv väljer i samband med kopplingen. Det är bara om du ominstallerar appen som du behöver ange användarnamn och löseord.

Inloggning via webbläsare görs även i fortsättningen med hjälp av BankID.