Våra ämnen

Kulturskolan ger barn och ungdomar i Kumla en aktiv fritid!

Bilden visar två fioler

Teater

På TEATER-kurserna får du prova på att gestalta roller i pjäser och övningar. På ett lekfullt sätt arbetar vi med kropp och röst för att öva upp vår uttrycksförmåga.

Varje år finns möjlighet till publikmöten och uppspel i form av föreställningar eller arbetsredovisningar. Teatergrupperna träffas kvällstid på måndagar och onsdagar.

Du kan börja från och med att du går i årskurs 3. Grupperna delas sedan in efter ålder.

Instrument

Stråkinstrumenten är fiol, altfiol, cello och kontrabas.

Blåsinstrumenten är tvärflöjt, klarinett, saxofon, trumpet, trombon, valthorn, baryton och tuba. Till en början finns möjligheten att hyra instrument.

Du kan också välja att spela piano, akustisk gitarr, elgitarr, elbas eller trummor/ slagverk Här finns tyvärr inte möjlighet att hyra, utan du behöver ha tillgång till eget instrument hemma. När du spelar något av dessa instrument kan du även ingå i olika typer av grupp- eller ensemblespel.

Du kan börja spela ett instrument från det att du går i årskurs 3.

Spela i band

Här bildar du ett band tillsammans med flera andra i samma ålder. Man provar alla pop/rockinstrument i början och bestämmer sig så småningom för vem som spelar vad. Sång, keyboard, elbas, elgitarr och trummor.

Kör & solosång

KÖR

I Kulturskolan kan du sjunga i kör från och med åk 2. Vi sjunger olika musikstilar och repertoaren anpassas efter gruppen och gruppens önskemål.

Kulturskolans barnkör träffas på måndagar kl. 16.45-17.30.

Kulturskolans ungdomskör är för dig som går i åk 6 och uppåt. Vi träffas på fredagar kl. 15.30-16.45.

All körsång är helt kostnadsfri, men kräver din anmälan ändå.

SOLOSÅNG

Från åk 6 erbjuder vi individuell sångundervisning. Här får du hjälp att hitta ditt personliga sound och lära dig grundläggande sångteknik.

Sång (solosång) är en egen ämneskurs som du hittar under "Instrument" när du anmäler dig.

Till speciella events bildar vi "pop-up" körer, till exempel inför Världens Barn-konsert och Lucia.


Film - reducerat terminspris på 250:-

Nu har du som gillar film och programering chans att göra en egen film. På kursen FILM får du grundkunskaper i filmredigering, dramaturgi och filmteknik. Från årskurs 6.

Kursen pågår i 1 termin har ett reducerat pris på 250 kr tack vare Kulturskolebidrag.

Musikproduktion - reducerat terminspris på 250:-

Nu har du som gillar musik chans att skapa din egen musik. På kursen MUSIKPRODUKTION får du mixa, spela in och producera egna låtar. Du behöver inte kunna spela något instrument. Från årskurs 6.

Kursen pågår i 1 termin har ett reducerat pris på 250 kr tack vare Kulturskolebidrag.

Dans & Bild

Kursstart vt-19

Musik & rörelse

Här får du möjlighet att uppleva musik med hela kroppen. Vi har grupper för barn i åldern 4-5 år och 6-8 år. Dessa grupper träffas på tisdagar på Kulturskolan.

Under höstterminen 2018 kommer vi även att erbjuda en grupp i Musik & rörelse för barn mellan 1-3 år, tillsammans med sina föräldrar/vårdnadshavare. Denna grupp kommer att träffas på biblioteket.