Välkommen till Kulturskolan

På Kulturskolan har vi inspirerande kurser med hög kvalitet för dig som bor i Kumla kommun och som är mellan 4-19 år. Läs mer om våra ämnen och anmälan nedan.

Till dig som står i kö:
När vi har en ledig plats att erbjuda meddelar vi dig via mail.
Varje vår kontaktar vi dig och ber dig att förnya din köplats, det gör att vi har en aktuell kölista.

Till dig som går på Kulturskolan:
Om du har några frågor kring din undervisning och schema, kontakta din lärare. Kontaktuppgifter till alla lärare hittar du här

Våra ämnen

Vill du sjunga, göra en egen film, skapa egen musik, spela instrument eller teater?

Beskrivning av filmen ovan

Filmen är en digital version av Kulturskolans Öppet hus som i år fått ställas in på grund av Corona.

Filmen börjar med en bild på Kulturskolans fasad och fasadskylt. Lennart och Elisa kommer dit och ser glada och förväntansfulla ut. De går in genom dörren och ilar nyfiket längs korridoren. När de kommer in i ett rum ser de instrument och en resväska på ett bord. De blir nyfikna och öppnar. Det strömmar olika typer av musik ur väskan. Dom fnittrar. Slutligen berättar rösten om alla olika ämnen som du kan välja när du går på Kulturskolan varefter varje lärare dyker upp i bilden, spelandes på sitt instrument fast i miniformat.

På sista bilden ser man alla kulturskolans lärare som vinkar hejdå och information om att man kan anmäla sig här via hemsidan.

Aktuell information covid-19

På Kulturskolan i Kumla kommun följer vi riktlinjerna från Folkhälsomyndigheten och ber alla elever och lärare hålla god handhygien och stanna hemma om man är sjuk.

  • Vi uppmanar alla därför att fortsatt att tvätta händerna innan din lektion börjar.
  • Har ditt barn varit hemma från skolan eller förskolan på grund av sjukdom ska barnet även sjukanmäla sig till Kulturskolans aktiviteter.

Hitta till oss

Viss instrumentundervisning bedrivs på barnens egen skola. Grupper och ensembler träffas på kvällstid i Kulturskolans egna lokaler i anslutning till Vialundskolans aula, Villagatan 36.

Tillgängligheten i våra lokaler

  • Du som är rullstolsburen kan ta dig fram överallt i anläggningen.
  • Det finns blindskrift som komplement till annan skyltning i anläggningen.
  • Det finns handikapptoalett att tillgå.
  • Det finns teleslinga (hörselslinga) i aulan.
  • Det finns ledstänger på handikapptoaletten.
  • Det finns hiss att tillgå som rullstolsburna får plats i. Det finns även hiss att tillgå för att komma upp på scenen i aulan.