Hej! 

Kulturskolan har inspirerande kurser med hög kvalitet för dig som bor i Kumla kommun och som är mellan 4-19 år.

Gitarr

De flesta av våra Instrumentkurser och Teater erbjuds från och med det år du börjar årskurs 3. Solosång, Musikproduktion och Film erbjuds från årskurs 6.

För de yngsta barnen som är mellan 4-7 år erbjuds kurser i Musik & Rörelse.

Från årskurs 1 erbjuds Teaterlek, Dans samt Bild & Form.

Från årskurs 2 erbjuds du att vara med i Barnkören. All körsång är helt gratis hos oss i Kumla. Det är ett bra sätt att börja din utbildning på Kulturskolan! Här lär du dig grunderna i sång och notläsning och övar dig på att stå på en scen tillsammans med andra. Ungdomskören erbjuds du vara med i från det år du börjar årskurs 6.

Läs mer om våra ämnen och kursutbud nedan och välkommen med din anmälan.

Till en del ämnen är det kö, men vi försöker erbjuda plats så fort det går.

Vi ses!

Våra ämnen

Vill du sjunga, göra en egen film, skapa egen musik, spela instrument eller teater?

DANS för dig!

Ibland behöver man bara dansa och få känna att man bara kan vara sig själv. Dans för dig är en dansgrupp för dig som är tjej och går i åk 5-8 och som ibland känner sig stressad och har höga krav på dig själv. Vi träffas två gånger i veckan. Från början var detta ett projekt som var med i en forskningssutie. Nu är studien klar och resultatet visar att den självskattade hälsan ökade och att kroppsliga besvär som huvudvärk, magbesvär, stressrelaterad mental ohälsa minskat. Läs mer om "Dans för hälsa" härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Rekrytering sker terminsvis via elevhälsan, anmälan görs till skolsköterskan på din skola.

Vet du någon som du tror skulle passa att vara med? Kontakta Jenny Liljeberg på jenny.liljeberg@kumla.se för mer info eller om du har frågor. Tack för att du bryr dig!

Hitta till oss

Viss instrumentundervisning bedrivs på barnens egen skola. Grupper och ensembler träffas på kvällstid i Kulturskolans egna lokaler i anslutning till Vialundskolans aula, Villagatan 36.

Tillgängligheten i våra lokaler

  • Du som är rullstolsburen kan ta dig fram överallt i anläggningen.
  • Det finns blindskrift som komplement till annan skyltning i anläggningen.
  • Det finns handikapptoalett att tillgå.
  • Det finns teleslinga (hörselslinga) i aulan.
  • Det finns ledstänger på handikapptoaletten.
  • Det finns hiss att tillgå som rullstolsburna får plats i. Det finns även hitt att tillgå för att komma upp på scenen i aulan.