Hej! 

Kulturskolan har inspirerande kurser med hög kvalitet för dig som bor i Kumla kommun och som är mellan 4-19 år.

De flesta av våra ämneskurser erbjuds från och med det år du börjar årskurs 3.

För de yngsta barnen mellan 4-7 år finns Musik och Rörelse.

Från åk 1 erbjuds Teaterlek, Dans samt Bild & Form. Våra kurser för yngre barn är ett mycket bra sätt att förbereda sitt barn för att fortsätta utöva och utvecklas genom musik, dans, teater eller annat skapande.

Från årskurs 2 erbjuds du att vara med i Barnkören, som är helt gratis. Det är också ett bra sätt att börja din utbildning hos oss, här får du också möjlighet att prova hur det är att stå på en scen och möta en publik på ett roligt sätt!

Läs mer om våra ämnen nedan och välkommen med din anmälan. Till en del ämnen är det kö, vi försöker erbjuda plats så fort det går.

Vi ses!

Våra ämnen

Vill du sjunga, göra en egen film, skapa egen musik, spela instrument eller teater?

DANS för dig!

Ibland behöver man bara dansa och få känna att man bara kan vara sig själv. Dans för dig är en dansgrupp för dig som är tjej och går i åk 5-8 och som ibland känner sig stressad och har höga krav på dig själv. Vi träffas två gånger i veckan. Från början var detta ett projekt som var med i en forskningssutie. Nu är studien klar och resultatet visar att den självskattade hälsan ökade och att kroppsliga besvär som huvudvärk, magbesvär, stressrelaterad mental ohälsa minskat. Läs mer om "Dans för hälsa" härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Rekrytering sker terminsvis via elevhälsan, anmälan görs till skolsköterskan på din skola.

Vet du någon som du tror skulle passa att vara med? Kontakta Jenny Liljeberg på jenny.liljeberg@kumla.se för mer info eller om du har frågor. Tack för att du bryr dig!

Hitta till oss

Viss instrumentundervisning bedrivs på barnens egen skola. Grupper och ensembler träffas på kvällstid i Kulturskolans egna lokaler i anslutning till Vialundskolans aula, Villagatan 36.

Tillgängligheten i våra lokaler

  • Du som är rullstolsburen kan ta dig fram överallt i anläggningen.
  • Det finns blindskrift som komplement till annan skyltning i anläggningen.
  • Det finns handikapptoalett att tillgå.
  • Det finns teleslinga (hörselslinga) i aulan.
  • Det finns ledstänger på handikapptoaletten.
  • Det finns hiss att tillgå som rullstolsburna får plats i. Det finns även hitt att tillgå för att komma upp på scenen i aulan.