Feriepraktik, sommarjobb

Nu kan du som är född 2006 eller 2007 söka feriepraktik hos oss. Senast den 6 mars vill vi ha din ansökan.

Barn som ritar en hopphage med krita på asfalten

Är du intresserad av att prova ett av Sveriges viktigaste jobb?

Under sommaren 2023 erbjuds du som är folkbokförd i Kumla kommun och född år 2006 eller 2007 att söka feriepraktik under en tvåveckorsperiod. Du kommer att arbeta som mest 75 timmar under din feriepraktikperiod.

Arbetsuppgifter

Vi kommer att erbjuda feriepraktikplatser inom kommunens alla förvaltningar så som förskola och skola, vård och omsorg, park, och fastighetsunderhåll.

Inom vård och omsorg kan arbetsuppgifterna handla om att spela spel, läsa tidningar och böcker, ta promenader samt samtala med de äldre.

Framtidens företagande - starta eget företag

Det finns även möjlighet att testa på Framtidens företagande - starta eget företag. Finns tillgängligt under veckorna 25-26. Detta innebär en utbildning i eget förtagande i kombination med att utveckla sin företags idé.

Ansökan

Genom att göra feriepraktik får du möjligheten att prova på ett yrke, få erfarenhet och knyta kontakter inför framtiden. Skriv ett personligt brev där du berättar om vad du är intresserad av, vad du helst önskar att arbeta med. Skriv gärna om du är medlem i någon förening och vad du går för utbildning.

Senast den 14 april kommer du som uppfyller villkoren för en feriepraktikplats få ett erbjudande.

Ansökan

Länk till ansökan kommer inom kort.

Senast den 6 mars vill vi ha din ansökan.