Surfplattor för seniorer

Du som är 70 år eller äldre kan låna en surfplatta på Kumla bibliotek. Projektet är ett samarbete mellan Väntjänsten, Kumla bibliotek och SeniorNet.

Det finns totalt åtta enheter för utlån och du lånar dem precis som du lånar böcker, med ditt bibliotekskort. Lånetiden är en månad. Detta är en satsning som har möjliggjorts genom medel från Region Örebro län och Samzeliusfonden. Surfplattorna kommer med en begränsad mängd surf och en steg-för-steg-manual som visar hur du gör för att använda plattan.

Du som lånar en surfplatta erbjuds även att delta i en uppstartskurs där representanter från SeniorNet hjälper dig att komma igång. Inga förkunskaper krävs.

Behöver du ytterligare stöd eller digitala tips är du välkommen till bibliotekets ”Digitala första hjälpen” varje torsdag kl. 15:00–17:00.

Hjälp finns även att få hos Väntjänsten som har en grupp med seniorer som handleder jämnåriga i datakunskap. Målet är att hindren ska vara få och små!

Önskar du delta i en uppstartskurs, kontakta Stefan Skärlund från Väntjänsten för att anmäla intresse. Vi samlar en mindre grupp vid ett antal tillfällen under våren och försommaren 2022.

Kontakt för mer information och intresseanmälan:

Stefan Skärlund, kulturkonsulent

019-58 69 40

stefan.skarlund@kumla.se