E-film - Cineasterna

Du som har bibliotekskort på Kumla bibliotek har tillgång till den strömmande filmtjänsten Cineasterna. Här finns över 2500 filmer och utbudet växer hela tiden. Du finner nyheter, klassiker, film för de yngsta, kortfilmer och filmer från hela världen. Tjänsten fungerar i webbläsare på dator, i mobil och på surfplatta.

Du kan låna max fyra filmer i månaden och lånetiden är 48 timmar. Tjänsten är gratis, men avgifter för datatrafik kan tillkomma beroende på vilken typ av internetabonnemang du har.

Så här gör du för att låna film:

  1. Starta webbläsaren i din dator, surfplatta eller mobil.
  2. Gå till www.cineasterna.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
  3. Välj Kumla bibliotek i rullistan.
  4. Välj en film som du vill låna.
  5. Ange ditt lånekortsnummer eller personnummer och din fyrsiffriga pinkod och klicka på "låna film".

Om du vill, kan du skapa ett konto på Kumla biblioteks sida hos Cineasterna. Klicka på "logga in" och registrera ett gratiskonto. Då kan du spara en lista på favoritfilmer och se vad du lånat tidigare.

Klicka här för att ta del av frågor och svar om Cineasterna Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Filmerna får endast användas för privat bruk och får inte användas för publika visningar. Pris och villkor för institutionella visningar (skola, förskola, etc.) finns hos Swedishfilm.com Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och Film och skola Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. som är en del av Swedish Film.         

Bild på hemsidan Cineasterna

Bild på hemsidan Cineasterna