Skola och förskola

Ta med er förskolegrupp eller skolklass och kom till oss på biblioteket!

Information till pedagoger

Samtyckesblankett för bibliotekskort till dina skolelever som ska skickas hem och skrivas på av vårdnashavare finns att hämta på biblioteket eller i e-tjänsten och utskriftsformat på länken till höger på denna sida..

När du ska låna med din skolklass rekommenderar vi:

  • Böcker som ska läsas i klassrummet ska lånas på ett separat lärarkort. Du som lärare ska ha ett separat bibliotekskort för din klass och ett annat för privat bruk. Lärarkortet är skrivet på dig och är avsett att användas i tjänsten, förkomna böcker ersätts av skolan. Har du inget separat lärarkort så går det snabbt att fixa ett nästa gång du besöker oss på biblioteket.
  • Är tanken att eleverna ska ta med sig böckerna hem eller om de vill låna böcker utöver de som ska användas i skolan, ska dessa böcker lånas på elevens personliga lånekort.

Skolbibliotekarier

Kumla kommuns skolbibliotekarier finns stationerade på Kumla bibliotek. De åker ut till skolorna för att arbeta och samarbeta med pedagoger kring läsfrämjande aktiviteter, informationssökning och källkritik. För mer information kontakta din skolas skolbibliotekarie.

Studiebesök

Vill du boka en guidad tur på biblioteket med en grupp/klass, så ring biblioteket.

Lånebesök

Alla grupper inom förskola och skola är välkomna till oss för att låna böcker. Skolklasser: Kom ihåg att boka ert besök innan ni kommer och avboka om ni uteblir. Kom ihåg att ta med era bibliotekskort.

Bokprat

Som lärare kan du boka in bokprat för din klass i årskurs 1-9. Vi kommer också gärna ut och deltar på föräldramöten för att prata om vår verksamhet samt tipsa om böcker.