Korttidsboende

Till korttidsplats för vård på boende kan du få ifall du behöver vård under en kortare period. Det kan exempelvis vara ifall du gått igenom en operation eller varit med om en skada som gör att du behöver en bättre tillgång till vård anpassad för dina behov. Under 2023 kommer det korttidsboende som finns i Kumla Kommun att flytta till Kungsgården. Detta för att fortsätta utveckla vårt arbete med att förbättra tillgänglighet och kvalitét på den vård som vi erbjuder.

Hur gör jag för att få en plats på ett korttidsboende?

För att få en plats på ett korttidsboende finns det två olika sätt du kan gå tillväga.

1. Ansöka via vår e-tjänst som du hittar genom att gå in på etjanst.kumla.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Här väljer du att ansöka om stöd och hjälp i hemmet eller boende för äldre.

Viktigt att tänka på är att ge en bra beskrivning av anledning till varför du söker vård på korttidsboende och vilket stöd du känner att du behöver.

2. Kontakta oss på telefon eller e-post för att kunna prata med våra biståndshandläggare. Detta gör du genom att antingen ringa oss på 019-58 80 00 eller maila till servicecenter@kumla.se.

I vilka fall ska jag inte söka om plats till korttidsboende?

Ifall du vet om eller känner att du varit med om en skada eller tillvaro som du vet inte kommer bli bättre rekommenderar vi att du istället gör en ansökan till permanent boende. Om du vet att du kan klara dig genom att få uppsyn och hjälp i hemmet finns det även chans för dig att vara hemma med hjälp av hemtjänst för att få stöd med det du behöver. Är du osäker på om du behöver korttidsboende eller inte? Då är du alltid välkommen att prata med våra biståndshandläggare som du n¨år genom att ringa till 019-58 80 00.