Aktuellt

Bild på överförmyndarhandläggare

Välkommen på utbildning i E-wärna

Sydnärkes överförmyndarkansli bjuder in till utbildning i redovisningsprogrammet E-wärna. På utbildningen lär ni er att i E-wärna föra kassabok som genererar en årsräkning. E-wärna ger er möjlighet att lämna års-/sluträkning tillsammans med verifikationer och redogörelse till överförmyndarnämnden, alltså en helt digital redovisning.

Plats: Akvarellen, Andréns väg 50, 692 37 Kumla

Tid: Måndagen den 17 februari kl. 15.00-17.00

Anmälan sker till overformyndaren@kumla.se eller genom att ringa oss på kansliet. Vi vill ha din anmälan senast den 5 februari.

Nedan finns en länk till E-wärna där ni kan logga in med e-id/BankID. Det går bra att börja föra kassabok redan idag för 2020 för den som vill det. Handbok för E-wärna hittar du längst ned på sidan under "Relaterad information".

https://ewarna.kumla.se/länk till annan webbplats 

Har du frågor kring upprättande av din årsräkning?

I år har vi bokat in tre tillfällen då du har möjlighet att träffa oss och ställa frågor kring upprättande av din årsräkning. Vi kommer finnas i "Kumla-rummet" som ligger i direkt anslutning till servicecenter i Kumlas stadshus. Välkommen att kika in någon gång under följande tider:

Onsdag 29/1 kl. 15.00-17.00

Torsdag 13/2 kl. 14.00-16.00

Onsdag 19/2 kl. 15.00-17.00

Fler gode män och förvaltare sökes

Vi behöver alltid fler ställföreträdare. Just nu är behovet särskilt stort till uppdrag som avser personer med psykisk ohälsa och missbruk. Du som vill göra en insats för en medmänniska är välkommen att lämna din intresseanmälan. Om du vill veta mer om vad uppdraget innebär kan du läsa mer här på hemsidan eller kontakta oss på överförmyndarkansliet.

Unga penningmålvakter

Antalet ungdomar och unga vuxna som agerar penningmålvakter har ökat kraftigt de senaste åren. Mer om detta kan du läsa i ett informationsbrev från Polisen som du hittar längst ned på denna sida under "Relaterad information".

Bostadstillägg

Många pensionärer går idag miste om bostadstillägg trots att de har rätt till det. Klicka här för att beräkna om din huvudman kan ha rätt till bostadstillägg.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

HärPDF kan du läsa mer om vem som kan ansöka och hur man går tillväga.

Handikappersättning blir merkostnadsersättning

Från och med 1 januari 2019 införs merkostnadsersättning som på sikt kommer att ersätta handikappersättning. Det är dock viktigt att veta att ersättningen inte försvinner 1 januari för den som har handikappersättning idag, den övergår inte heller automatiskt i merkostnadsersättning.

Läs mer om merkostnadsersättning på Försäkringskassans hemsida.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster