Anhörigstöd

Tar du hand om någon som behöver din hjälp? De allra flesta ställer upp när någon behöver hjälp. Det är oftast självklart att hjälpa en kär vän, ett sjukt barn, en gammal förälder, ett syskon eller annan närstående med fysisk eller psykisk funktionsnedsättning.

Två  händer som formar ett hjärta

Som anhörig är du ovärderlig men ibland behöver du också få stöd och tid för dig själv. De medborgare som vårdar eller stödjer en närstående och känner att de behöver stöd är välkomna att ta kontakt med någon av kommunens anhörigkonsulenter.

Exempel på det stöd som kan erbjudas är enskilda stödsamtal, samtalsgrupper och tematräffar där du kan få möjlighet att träffa andra i liknande situation. Syftet med anhörigstöd är att det ska vara tillgängligt, det ska skapa tilltro samt öka tryggheten både för den som är anhörig och deras närstående.

Det kostar inget att besöka oss, vi har tystnadsplikt och vi för ingen dokumentation över våra träffar.

Gå gärna in på Nka sida och Anhörigas riksförbund på nätet för anhöriga. Vi har länkat till dem. Se nedan, relaterad information.

Aktuellt

I menyn till vänster, under Aktuellt, hittar du mer information om aktiviteter och föreläsningar som är aktuella just nu.

Kontakta anhörigkonsulent

För att få kontakt med vår anhörigkonsulent, kontakta kommunens servicecenter. Du kan också besöka våra lokaler på Aktivitetscenter Kvarngården på Skolvägen 6 i Kumla.