Vad kommunen gör och vad du själv kan göra för att minska smitt­spridningen av corona­viruset

Anhörigstöd

Tar du hand om någon som behöver din hjälp? De allra flesta ställer upp när någon behöver hjälp. Det är oftast självklart att hjälpa en kär vän, ett sjukt barn, en gammal förälder, ett syskon eller annan närstående med fysisk eller psykisk funktionsnedsättning.

Två  händer som formar ett hjärta

Som anhörig är du ovärderlig men ibland behöver du också få stöd och tid för dig själv. De medborgare som vårdar eller stödjer en närstående och känner att de behöver stöd är välkomna att ta kontakt med kommunens servicecenter.

Gå gärna in på Nka sida och Anhörigas riksförbund på nätet för anhöriga. Vi har länkat till dem. Se nedan, relaterad information.

Aktuellt

Här presenterar vi studiecirklar, föreläsningar m.m. som är på gång för dig som anhörig. Och anhörig kan man vara som maka, make, sambo, särbo, mamma, pappa, god vän och granne till någon närstående. 

Aktiviteter

Välkommen att boka stödsamtal


Föreningen för psykiatrist samarbete i Örebro län erbjuder stöttning och vägledning för dig som är närstående till en person som mår psykiskt dåligt eller som har en neuropsykiatrisk funktionsnedsättning.

Klicka här för att läsa mer om hur du kan boka stödsamtal.PDF