Vi är Kumla kommun

Kumla kommun är en tillväxtkommun som ligger centralt i Örebro län och har drygt 22 000 invånare. Vi är den största arbetsgivaren i Kumla med över 2100 medarbetare i över 100 olika yrken. Du som arbetar hos oss har ett meningsfullt och viktigt jobb. På den här sidan kan du läsa om hur det är att vara medarbetare och medborgare i Kumla kommun.

Bildvy över Kumla

Vår organisation

I Kumla kommun arbetar ca 2100 medarbetare. I kommunen finns sex förvaltningar som tillsammans ansvarar för den mesta av samhällsservicen till kommunens invånare, företagare och besökare. Förvaltningarna arbetar för att genomföra de uppdrag som respektive nämnd har beslutat om. I våra olika förvaltingar finns medarbetare som arbetar i en stor variation av yrken, så som lärare, förskollärare, sjuksköterska, undersköterska, stödassistent, handläggare, kock, lokalvårdare, badvärd och bibliotikarie.

Hos oss arbetar du i en kommun som värdesätter medarbetarskap, likabehandling och ett hållbart arbetsliv. När vi som medarbetare trivs och utvecklas i våra uppdrag, gör vi ett riktigt bra jobb för dom vi är till för. Varje dag får Kumlas medborgare möta medarbetare som känner sig delaktiga, engagerade och stolta!

Vårt uppdrag

Kumla kommun styrs av politiker som valts av medborgarna. Kommunens uppgift är att ta tillvara de gemensamma intressen som finns från människor som bor och arbetar i Kumla. Kumla kommun har ansvar för samhällsservicen som finns för dig som lever och verkar inom kommunen. Till exempel ser vi till att det finns sköna grönområden, en trygg och säker skolmiljö, god omsorg genom hela livet och att du har rent vatten i kranen. Förutom en fungerande kommun vill vi även se till att det händer och sker saker i kommunen. Genom olika event och föreställningar inom nöje, kultur och idrott försöker vi göra Kumla kommun till en levande plats där människor trivs.

Att arbeta och bo i Kumla

I kumla har du nära till allt. Och för dig som pendlar finns goda möjligheter att pendla med tåg, buss, bil eller cykel till närliggande städer. I kumla finns ett stort utbud av fritidsaktiviteter. Du kan exempelvis besöka Djupadalsbadet, Kumla Sjöpark och växthus, vårt vackra bibliotek, våra cykelleder i Kvarntorps friluftsområde, konstutställningen Konst på hög eller något av våra fyra unika museer.