Viktor Josufsson, IT-tekniker

amanda

Hej Viktor, vad jobbar du med?

Jag jobbar som IT-tekniker på IT-avdelningen i Kumla kommun.

Vad gör du en vanlig dag på jobbet?

Som IT-tekniker ser jag till att medarbetarnas arbetsplatser fungerar som de ska. Med allt från uppdateringar till att lösa olika tekniska problem som kan uppstå. Jag ser till att IT-utrustningen som datorer, nätverk, skrivare, projektorer, surfplattor och dylikt som används fungerar optimalt för användaren. Mycket av mitt arbete går ut på att ge stöd och support till användarna, vilket kan vara både fysiskt på plats eller via telefon, mejl eller teams.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Jag skulle nog säga att det bästa med mitt arbete är att man aldrig blir fulllärd. Det finns alltid nya utmaningar att ta sig an. Själva arbetet i sig är väldigt varierande och det finns nog ingen dag som är den andra lik. Sen vill jag självklart slå ett slag för mina fantastiska kollegor. Det finns en otrolig sammanhållning i arbetsgruppen och vi ställer alltid upp för varandra. Men för mig handlar det också mycket om kontakten med alla kollegor inom hela organisationen, som både förgyller min dag men ibland även ger mig utmaningar att bita i.

Hur har din karriär sett ut fram till idag?

Efter några roliga år i restaurangbranschen så fick jag möjligheten att praktisera på Kumla kommun och snart 13 år senare är jag kvar här. Jag är kvar på den tjänst jag en gång började på, men tjänsten i sig och min roll har utvecklats över tid. Det har mycket att göra med den utvecklingsresan vi haft inom teknik, som inneburit att jag har fått tagit mig an nya utmaningar.

Vad är det som gör att du trivs med Kumla kommun som arbetsgivare?

För mig handlar det om den kollegiala teamkänslan vi har inom arbetsgruppen, mer än olika löneförmåner som kanske i många fall blir primära. Jag känner mig trygg i att våga misslyckas för att kunna utvecklas och det är viktigt för mig. Och bra chefer som får mig att trivas och må bra på jobbet.