Amalia Malmskär, badservicepersonal

amanda

Hej Amalia, vad jobbar du med?

Jag jobbar i receptionen på Djupadalsbadet, Kumla kommuns badhus.

Vad gör du en vanlig dag på jobbet?

Det ser lite olika ut beroende på om man arbetar dag, kväll eller helg. Oftast börjar jag arbeta klockan 06.00, då förbereder jag mackor och sallader som säljs i vårat café under dagen. Sen kommer badgästerna och då handlar det om att hälsa dem välkomna och ge god service. Under dagen tar vi bland annat hand om skolklasser, simskola och gymgäster. I jobbet ingår också att svara i telefon och mejl som kommer in. Vi ansvarar också för att allt är rent, snyggt och fungerar som det ska i huset. Så det är service dagen igenom. När man arbetar med människor blir någon dag inte den andra lik.

Vad är det bästa med att jobb på Djupadalsbadet?

Jag trivs med mina kollegor och att arbeta i den här miljön. Det är ett väldigt varierat arbete. Det finns också mycket utrymme för personlig utveckling. Det är högt i takt och man får vara med och påverka mycket och ha inflytande i verksamheten.

Vad är det som gör att du trivs med Kumla kommun som arbetsgivare?

Det finns mycket kunskap inom Kumla kommun vilket gör att man väldigt snabbt kan få hjälp med saker. Vi som arbetar på Djupadalsbadet är inte en fristående enhet utan det finns fler som jobbar mot samma mål. Man får en större förståelse för att det vi gör på Djupadalsbadet bara är en del av hela Kumla kommuns målsättning och det känns roligt att få vara en del av det!

Vad skulle du vilja skicka med till någon som är nyfiken på att arbeta på Djupadalsbadet?

Att man får det här sociala utbytet. Man får en relation till våra stamgäster som man inte hade fått annars. Det är ett roligt och spännande jobb. Det finns plats för alla typer av människor att arbeta här men man måste vara serviceinriktad och tycka om att göra saker för andra.