Feriepraktik

Nu kan du som är född 2005 eller 2006 söka feriepraktik hos oss. Senast den 13 mars vill vi ha din ansökan.

Barn som ritar en hopphage med krita på asfalten

Är du intresserad av att prova ett av Sveriges viktigaste jobb?

Under sommaren 2022 erbjuds du som är skriven i Kumla kommun och född år 2005 eller 2006 att söka feriepraktik under en tvåveckorsperiod, du kommer att arbeta 75 timmar under sommaren.

Arbetsuppgifter

Vi kommer att erbjuda feriepraktikplatser inom kommuns alla olika förvaltning så som förskola och skola, äldreomsorg, park, och fastighetsunderhåll samt inom olika föreningsverksamheter.

Beskriva i ditt personliga brev vad du har för intressen och var du skulle vilja genomföra din feriepraktik. Det kommer även finns möjlighet att testa på att "starta eget företag" under feriepraktiken. Denna möjlighet är begränsad till 16 ungdomar och sker under veckorna 25-26. Detta innebär en utbildning i eget förtagande i kombination med att utveckla sin företags idé.

Genom att göra feriepraktik får du möjligheten att prova på ett yrke, få erfarenhet och knyta kontakter inför framtiden. Skriv ett personligt brev där du berättar om vad du är intresserad av, vad du helst önskar att arbeta med. Skriv gärna om du är medlem i någon förening och vad du går för utbildning.

Senast den 30 april kommer du som uppfyller villkoren för en feriepraktikplats få ett erbjudande.

Ansökan

Anmälningsformulär, ansökan feriepraktik 2022 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Senast den 13 mars vill vi ha din ansökan.