Näringsliv och arbete

Är du företagare som känner att du behöver stöd eller vill starta en ny verksamhet inom Kumla Kommun?

Då har du kommit helt rätt! Kumla kommun är i ett växande stadie med många möjligheter för både olika branscher och storlekar på verksamhet. Tillsammans med företagen lägger kommunen ett stort fokus på att sprida ett positivt företagsklimat för framgång, så att både du som företagare och varje person i kommunen kan ta del av alla tjänster och produkter vi kan erbjuda tillsammans.

För att göra jobbet enklare för dig som företagare vill vi i Kumla kommun ge den tillgänglighet och stöd som behövs.

Konstverket Här, som har formen av en knappnål med rött huvud, som är placerad i hörnet bakom Handelsbanken vid torget.

Etablera i Kumla

Välkommen till oss i Kumla - vi erbjuder dig det perfekta läget och ett gott företagsklimat.

En klass med förskolebarn som pekar på detaljer i sina ansikten, tillsammans med sin lärare.

Jobba hos oss!

Vi söker fler medarbetare till Sveriges viktigaste jobb! Just nu söker vi bland annat lärare, undersökterskor, elektriker.

Kumla kommun har ett betydande och ökande näringsliv med många företag inom skilda branscher och av olika storlekar. Exempel på företag i kommunen är Ericsson AB, Kavat, Lill-Annas Leveransbageri AB och Fortum Waste Solution.

Den största arbetsgivaren är Kumla kommun med 2 000 medarbetare fördelat på cirka 100 olika befattningar.

Gott företagsklimat!

Kumla kommun har ett erkänt bra företagsklimat. Över tid har Kumla haft det bästa näringslivsklimatet i Örebro län, se Svenskt Näringslivs kommunranking.

Kumlas geografiska läge, med 20 km till regioncentrum Örebro, med E20 genom kommunen, närhet till E18, omkring 20 km till Örebro flygplats samt järnvägsstation i Kumla, bidrar till kommunens attraktivitet.

Kumla kommun samverkar lokalt med Kumla Promotion som organiserar cirka 230 företag och Nyföretagarcentrum Sydnärke vars kontor ligger i Kumla.