Näringsliv och arbete

Jobba hos oss!

Vi söker fler medarbetare till Sveriges viktigaste jobb! Just nu söker vi bland annat lärare, undersökterskor, elektriker.

Etablera i Kumla

Välkommen till oss i Kumla - vi erbjuder dig det perfekta läget och ett gott företagsklimat.

Välkommen till Kumla - en kommun med lite drygt 21 000 invånare, byggnation som skapar underlag för fortsatt tillväxt samt ett gott förtagsklimat.

Kumla kommun har ett betydande och ökande näringsliv med många företag inom skilda branscher och av olika storlekar. Exempel på företag i kommunen är Ericsson AB, Arbesko, Lill-Annas Leveransbageri AB och Fortum Waste Solution.

Den största arbetsgivaren är Kumla kommun med närmare 2 000 medarbetare fördelat på cirka 100 olika befattningar, bland annat så är det Kumla kommun som driver skolorna, äldreboendena, sköter våra parker och grönytor samt ser till att gatorna plogas under vintern.

Gott företagsklimat!

Kumla kommun har ett erkänt bra företagsklimat. Över tid har Kumla det bästa näringslivsklimatet i Örebro län, se Svenskt Näringslivs kommunranking.

Kumlas geografiska läge, med 20 km till regioncentrum Örebro, med E20 genom kommunen, närhet till E18, omkring 20 km till Örebro flygplats samt järnvägsstation i Kumla, bidrar till kommunens attraktivitet.

Kumla kommun samverkar lokalt med Kumla Promotion som organiserar cirka 240 företag och Nyföretagarcentrum Sydnärke vars kontor ligger i Kumla.