Logotyper

Det finns två logotyper för Kumla. Ett vapen, som är Kumla kommuns organisations ofiiciella logotyp. En blomma som är platsen Kumlas logotyp.

Kommunvapnet - organisationen Kumla

Kumla kommuns officiella logotyp består av vapnet samt texten Kumla kommun. Kommunvapnet finns i tre olika varianter: En primär och två sekundära som används när den primära inte passar. Samtliga tre varianter finns i färg och som svart (positiv) och vit (negativ).

Primär

Sekundära

Om du behöver logotypen med kommunvapnet kontaktar du kommunikationsenheten på info@kumla.se.

Blomman - platsvarumärket Kumla

Blomman används vid marknadsföring av platsen Kumla. Inom kommunen används den på material och information av marknadsföringskaraktär, till exempel besöksinformation, profilprodukter, skyltar i våra besöksområden.

Blomman kan också användas av externa aktörer vid aktiviteter och arrangemang för att marknadsföra platsen Kumla.

Platsen Kumlas logotyp

Färg

Blomman i tonad variant innehåller två färger, ljusgrön och mörkgrön och en toning mellan dessa. Blomman finns även i en enfärgad grön variant, som används då toning inte går att få fram av trycktekniska skäl. Dessa två färger ingår inte i kommunens profilfärger, utan används endast i blomman.