Framstående företagare och profiler hyllades på årets sommarmingel

Över 140 deltagare samlades för att fira Kumlas engagerade näringsliv vid onsdagskvällens sommarmingel på Egastronomi Trilobiten i Hällabrottet. Framstående företagare och profiler hyllades under kvällen, som arrangerades i samarbete mellan Kumla kommun, Kumla Promotion och Företagarna.

Vilken kväll vi fick när det var dags för Näringslivets sommarmingel! Fint väder, god mat och glada företagare när det var dags att uppmärksamma Årets Företag och Årets Företagare, Årets Unga Företagare, Årets Nyetablering, Årets Tillväxtföretag och Årets Kumlingar.

Årets Företag och Årets Företagare 2023

Plåtteknik i Kumla AB, Torbjörn Appelqvist och Olof Carlsson

Det är med stor glädje och stolthet som vi hyllar Årets Företag i Kumla 2023. Ett företag som imponerar genom att erbjuda en komplett legoleverans. Från samarbeten till produktutveckling och laserskärning, plåtbearbetning, maskinbearbetning, svetsning och montering. Företaget har inte bara levererat högkvalitativa produkter utan även visat prov på engagemang och professionalism. De har verkligen har satt Kumla på kartan när det gäller plåtteknik och tillverkning.

Företaget har dessutom med sitt kunnande, driv och engagemang varit en viktig nyckelspelare i arbetet med att få IUC på plats i regionen för stärkt konkurrenskraft och utveckling. Ett stort lyft och en fantastisk möjlighet för hela tillverkningsindustrin i Örebro län.

Vi ser med stor spänning fram emot att följa deras resa och önskar dem all framgång i framtiden. Ett varmt tack för ert betydelsefulla bidrag till Kumlas näringsliv.

Årets Unga Företagare 2023

Karin Peterson, Möbelhuset Järsjö

Med en enorm passion, yrkesstolthet och kreativitet har hon verkligen varit en inspirationskälla för andra unga entreprenörer och det är med stor stolthet som vi utser henne till Årets Unga Företagare i Kumla 2023.

Entreprenörens företag har vuxit i en snabb takt och etablerat sig som en stark aktör inom möbelbranschen. Hennes kämpaglöd och övertygelse om att möbelbranschen har en lovande framtid är tydlig.

Med det tilltalande utbudet i butiken, goda servicen och mysiga evenemang som anordnas lockar det många besökare och gynnar kommunen på flera sätt.

Vi ser fram emot att följa hennes och företagets fortsatta framgångsresa och önskar dem all lycka i framtiden.

Årets Nyetablering 2023

Växa Odling i Sverige AB

När historia möter framtid kan de mest spännande saker ske. För bara några år sedan hade vi inte kunnat ana att vi idag skulle ha en innovativ inomhusodling i den gamla sandstensgruvan i Kvarntorp. En spännande satsning som både har skapat nyfikenhet och väckt intresse landet runt.

När Årets Nyetablering 2023 har nått sina mål om storskalig produktion av sina smakrika grödor kanske begreppet ”från jord till bord” behöver justeras något. Vi ser fram emot att följa detta unika och spännande företag på resan mot att bli landets största inomhusodling.

Årets Tillväxtföretag 2023

Restaurang och Pizzeria Mona Lisa AB

Genom att företaget både ökade omsättningen, nyanställde och gick med vinst placerade det sig på Syna listan för Bästa tillväxt i Kumla kommun 2023. Ett litet företag, men med stort hjärta!

1977 breddades matutbudet i Kumla och den första pizzeria i staden slog upp dörrarna. Många år senare finns den kvar, nya ägare men med samma stora leende på läpparna. Med lokalt engagemang och stark framåtanda kan vi stolt presentera dem som Årets Tillväxtföretag.

Årets Kumlingar

Anders och Birgitta Fasth

Modiga, engagerade, drivna, kompetenta och idérika, det är några ord som kan beskriva Årets Kumlingar.

Årets Kumlingar är sanna eldsjälar, två personer som har vågat kasta sig ut och som har möjliggjort så mycket för Kumla. Med ett välbesökt och välkänt galleri dit besökare reser från när och fjärran, en nyckelroll i att uppföra besöksmålet och skulpturparken Konst på Hög samt genom många utsmyckningar av kommunens offentliga rum har Kumla kommit att bli konstkommunen Kumla.

Årets Kumlingar har på många sätt bidragit till att sätta Kumla på kartan och till den blomstrande kommun vi är och vill vara. Ett stort tack för allt ert engagemang.