Grattis säger vi till årets ungdomsledarstipendiater!

Grattis säger vi till årets ungdomsledarstipendiater - Linnea Rolland, Daniel Svahlin och Karin Sjödin!

Kumla kommun delar årligen ut ungdomsledarstipendium till ledare som engagerar sig ideellt för ungdomars föreningsaktiviteter i vår kommun.

I år tilldelas Linnea Rolland Ungdomsledarstipendium för ledare under 25 år och Daniel Svahlin samt Karin Sjödin Ungdomsledarstipendium för ledare över 25 år. Samtliga stipendiater tilldelas 4 000 kronor vardera och är även inbjudna till kommunfullmäktiges middag i december. Stort grattis!

Årets stipendiater

På bild från vänster: Helena Carrevik, fritidskonsulent; Tim Greneby, fritidschef Kumla kommun; Linnea Rolland, stipendiat Kumla Tennisklubb; Robert Roos, ordförande kultur- och fritidsnämnden

Linnea Rolland, Kumla Tennisklubb

Motivering
"Kumla TK är stolta att nominera ungdomstränaren, Linnea Rolland som är klubben trogen sedan hon började slå sina första tennisslag vid 4 års ålder i Rackethallen. Hon har fostrats och utvecklats både på och utanför tennisbanan. Under våren började hon hoppa in och träna barngrupperna. Det positiva gensvaret från barnen och vårdnadshavarna lät inte vänta på sig. Hennes förmåga att locka fram glädjen hos barnen och viljan att lära är kännetecknande i hennes ledarskap. Som person skänker Linnea lugn och trygghet omkring sig men också en vilja att utvecklas och lära mer. Mot den bakgrunden skulle stipendiet oavkortat gå till att kompetensutveckla Linnea, för att på kort och lång sikt säkra klubbens tränarförsörjning så att fler barn ska ges möjlighet att upptäcka, uppleva och utveckla sitt tennisspelande.”

Årets pristagare Daniel med blombukett

På bild från vänster: Helena Carrevik, fritidskonsulent; Tim Greneby, fritidschef Kumla kommun; Daniel Svahlin stipendiat Yxhults IK; Robert Roos, ordförande kultur- och fritidsnämnden.

Daniel Svahlin, Yxhults idrottsklubb

Motivering
”Grunden för en välmående och växande ungdomsverksamhet är fantastiska eldsjälar - och i Yxhults IK har vi en riktig klippa! Hen har varit aktiv i föreningen i många år och har varit med och åter byggt upp ungdomsverksamheten som var på väg att försvinna. Idag har vi ca 125st barn och ungdomar som varje vecka har Moabvallen som sitt självklara val för såväl träning som det sociala.

Ofta möter man hen på vallen, alltid på gott humör och med inställningen att det mesta löser sig. Hen är med överallt där det behövs, och trots plats i såväl styrelsen som i ledarroll lägger hen mycket tid på att hela tiden se till att allt fungerar så bra som möjligt på anläggningen och på så sätt ge alla barn och ungdomslag de bästa förutsättningarna. Det är därför en självklarhet att nominera Yxhults ”Svalle”, en ledare som förtjänar all uppskattning han kan få!”

Årets pristagare Karin med blombukett

Från vänster: Jari Kurttio, vice ordförande kultur- och fritidsnämnden; mottagaren av stipendiet Karin Sjödin; Philip Jarny, fritidskonsulent föreningsservice Kumla kommun; Robert Roos, ordförande kultur- och fritidsnämnden.

Karin Sjödin, OK Tisaren

Motivering
"Karin Sjödin 51 år har en bakgrund som elit inom orientering men när maken Peter (som också är ledare i klubben)och hon fick barn började de efter några år att engagera sig som ungdomsledare och har säkert varit det ca 20 år. Karin har varit ledare för olika åldersgrupper i klubben men nu är det 13-16 åringar. Karin har en gedigen utbildning som passar en ledare. Hon undervisar matematik och idrott och jobbar på Örebro Universitet med idrottslärarutbildning . Karin ingår i en grupp på 8 ledare i klubben. Inom orientering läggs träningarna på olika platser där det kan finnas en karta även om OK Tisaren numera bara har en klubbstuga och den finns i Hallsberg. I Kumla området finns det många kartor som Lars-Åke Wall har framställt och det innebär att när Karin och Peter har hand om träningen sker den i Kumla eller dess omgivning. Karins egenskaper är att hon är tillåtande och utgår från barnets situation, tycker att träning ska vara roligt, att ungdomarna trivs. I gruppen finns ungdomar med olika målsättning och alla skall känna sig välkomna. Karin är en mycket kompetent ungdomsledare. ”