Sommar i Kumla – kostnadsfria aktiviteter hela sommaren!

Nyhetsbild

I sommar välkomnar vi alla barn och unga, både invånare och besökare, att ta del av ”Sommar i Kumla”. En hel stad bjuder upp till kostnadsfria aktiviteter för barn, unga och alla med barnasinnet kvar.

Det blir ett grönskande Sommartorg, en aktiv Sommarpark, härliga Sommarkvällar och aktiviteter på flera platser runt om i Kumla, med start den 19 juni fram till den 19 augusti då den stora Familjefesten avslutar.

Vi smygstartar dock redan den 14 juni, då en av Sommarkvällarna bjuder på allsångskväll med Tusse och Mojje.

- Tillsammans med Kumla Promotion anordnar vi denna kväll för att fira alla elever som går på sommarlov. Ta med dig sittunderlag och värm upp rösten riktigt ordentligt för här väntar en kväll med skönsång, där vi tillsammans sjunger gamla och nya hits i ledning av de energiska artisterna Mojje och Tusse. Programmet börjar kl. 18.00, men det kommer att finnas foodtrucks på plats redan från kl. 17.00, berättar Johanna Uddling, turism- och evenemangssamordnare på Kumla kommun.

Mötesplatser för umgänge, trivsel och aktivitet

Den hårda och grå ytan på Kumla torg kommer att förvandlas till Sommartorget - en grön mötesplats, med fokus på umgänge och trivsel. Här kan du utmana familj och vänner i ett stort fia med knuff, spela kubb samt vissa dagar även njuta av musik och underhållning från scenen.

Kumla stadspark förvandlas till Sommarparken och fylls med aktiviteter för alla åldrar. Du kan till exempel åka på pumptrackbanan som gästspelar i parken under sommaren, gå en klurig tipspromenad eller trampa ut på Parksjön i trampbåt. Under varje vecka kommer parken att ha ett speciellt tema, med särskilda aktiviteter kopplade till detta. Och på plats för gratis utlåning av prylar finns Fritidsbanken.

Kostnadsfria aktiviteter bjuds det även på vid andra platser runt om i stan. Gör ett besök på Kumla bibliotek och fira Bamse 50 år, testa på padel, skapa käcka käpphästar och lär dig makraméteknik för att nämna några.

- Det är jättekul att vi har möjligheten att erbjuda en sommar i Kumla med så mycket roligt att hitta på för våra sommarlovslediga barn och unga – och våra besökare! Lika mycket som det är olika kostnadsfria aktiviteter vill vi också att detta ska bli en mötesplats för att träffas och umgås, vilket jag tror är viktigt ur både ett trygghets- och ett välmåendeperspektiv, säger Johanna Uddling.

Final med stor Familjefest!

Den stora finalen på sommarens aktiviteter blir lördag 19 augusti, då Familjefesten fyller hela stan med glädje och roligheter!

- För den som var här på Kumlakalaset förra året kommer man att känna igen sig. Även i år blir det aktiviteter på Kumla torg och i Kumla stadspark, i år med skillnaden att vi inriktar oss på barn och unga. De yngre barnen kommer kunna se både Mamma Mu, Kråkan, Pettsson och Findus på scenen, men jag tror det stora dragplåstret för dagen ändå blir att Theoz kommer till Kumla. Han verkar hysteriskt populär! avslutar Johanna med ett skratt.

Mer information hittar du på www.visitkumla.se/SommariKumla Länk till annan webbplats.

Varmt välkommen!