Nya förvaltningschefer på plats i augusti

Blomsteräng

Vi kan nu berätta att vi kommer ha två nya förvaltningschefer på plats inom kort. Linda Herou Meriloo som ny förvaltningschef på förvaltning för livslångt lärande och Anna Windal som ny förvaltningschef på samhällsbyggnadsförvaltningen.

Linda Herou Meriloo

Linda Herou Meriloo är för en del ett känt ansikte. Linda startade sin yrkeskarriär som förskollärare i några år innan hon under två år tog uppdraget som Genuspedagog i Kumla kommun. 2005 fick hon sin första rektorstjänst inom Kumla kommun och blev kvar som rektor till 2018 med de sista åtta åren på Skogstorpsskolan. Därefter har Linda arbetat som rektor på Virginska Gymnasiet där hon ansvarar för tre gymnasieprogram, Yrkesvux, och Yrkes-SFI. Linda börjar sin tjänst den 7 augusti.

- Att komma tillbaka till Kumla känns fantastiskt och jag ser verkligen fram emot att ta mig an uppdraget som förvaltningschef! Jag vill bidra till att stärka rektorer och medarbetare i ledarskapet, skapa förutsättningar för hög måluppfyllelse, samtidigt som vi på bästa sätt förbereder barn och unga inför framtiden på andra plan. Vår utgångspunkt ska vara god kultur, där vi har höga tankar om såväl medarbetare som elever. Det kommer på sikt höja kunskapsnivån och skapa trygghet. Jag ser även fram emot att jobba mot politiken, där mina erfarenheter ger möjlighet att påverka kedjan ner till förskola och klassrummen, säger Linda.

Anna Windal

Anna Windal, som börjar sin tjänst den 21 augusti, kommer närmast från Hallstahammars kommun där hon haft en tjänst som samhällsbyggnadschef och nu senast som områdeschef inom samhällsbyggnad och näringsliv. Så här säger Anna om att komma till oss i Kumla kommun:

- Kumla kommun är för mig en kommun med driv och framåtanda. Jag ser verkligen fram emot att få börja arbeta i Kumla kommun och fortsatt kunna använda min erfarenhet och kompetens inom samhällsbyggnadsområdet. Det ska bli roligt att få fortsätta att utveckla verksamheten och Kumla kommun tillsammans med medarbetare och kollegor.