Melodifestivalfinalisten Theoz till Kumla i sommar

Nyhetsbild

Imorgon lördag tävlar han som ett av tolv bidrag i finalen av årets Melodifestival och lördagen den 19 augusti kommer han till Kumla! Då är han en av de som uppträder på den stora Familjefesten!

- Vi vet att många barn har Theoz som sin idol och är jätteglada över att vi lyckades boka upp honom till sommarens festligheter. Att han nu också har gått vidare till finalen i Melodifestivalen är ju riktigt kul!”, säger Johanna Uddling evenemangssamordnare på Kumla kommun.

Familjefesten är ett evenemang som kommer att äga rum på både Kumla torg och i Kumla stadspark. Från scenen intill Kumlasjön bjuder Mamma mu och Kråkan, och Pettson och Findus, på sång, musik och roligheter. Det blir magishow med Daniel Kane och fantastiska Annika Herlitz (allas vår Elsa) ger en Disneyshow med magiska sånger vi alla känner igen. Och för att locka med sig besökarna blir det en färgglad och svängig parad genom stan från Kumla torg till scenområdet.

Området i den nya delen av stadsparken kommer, liksom det gjordes under förra årets Kumlakalas, att fyllas upp med en mängd roliga aktiviteter av olika slag, foodtrucks med mera.

Nyhetsbild


Sommar i Kumla – kostnadsfria aktiviteter för alla

Familjefesten blir avslutet för ”Sommar i Kumla”, som börjar i juni på flertalet platser runt om i stan. Idén är att skapa ett Sommmartorg med stora sällskapsspel, en scen för mindre uppträdanden och ytor för spontanlek. I Sommarparken (Kumla stadspark) kommer det att finnas massor av roliga aktiviteter under hela sommaren och vid två tillfällen arrangerar Kumla promotion “Sommarkväll i Kumla”, det som tidigare var Kumlasjönt, där man kan sjunga allsång och dansa med hjälp av liveband och kända artister.

- Jag ser verkligen fram emot den här sommaren och allt roligt vi kommer att kunna erbjuda för såväl invånare som mer tillfälliga besökare till Kumla. Och att alla aktiviteter är gratis möjliggör en härlig sommarupplevelse för våra barn och unga vilket känns riktigt bra. Men först håller vi tummarna för Theoz på lördag. Tänk vad häftigt om vi fick hit en Melodifestvialvinnare i sommar!”, avslutar Johanna.

Mamma Mu & Kråkan, Pettsson & Findus, Daniel Kane och Annika Herrlitz är en del av det ambulerande turnépaketet Barnkalasfestivalen, som arrangeras med stöd från Kulturrådet.