Behöver du stöd och hjälp med din privatekonomi?

Nyhetsbild

Vi lever i en tid med höjda priser på bland annat mat och el vilket leder till att allt fler har svårt att få sin ekonomi att gå ihop. Och det märker Christel i sin roll som budget- och skuldrådgivare.

Telefonen går varm hos budget- och skuldrådgivare Christel Eriksson på vardagar mellan 8.30-9.30 då hon har sin telefontid.

- Visst har antalet kontakter ökat under den senaste tiden. Det handlar främst om att man har svårt att få sin ekonomi att gå ihop och många är oroliga över att dra på sig skulder, säger Christel.

Som kommun erbjuder vi budget- och skuldrådgivning i syfte att ge råd till den som behöver stöd och hjälp med sin privatekonomi. Christels roll handlar främst om att stötta den som hör av sig genom att tillsammans titta på vilka uppgifter personen har, går det att säga upp eller sälja någonting. Att helt enkelt ta bort det som inte är nödvändigt.

- Jag kan bara rådgöra. Först och främst måste personen själv vilja detta. Sen jobbar vi vidare tillsammans och hjälps åt med att kolla saker. Jag kan bara ge förslag och sen är det upp till den sökande att ta beslut. Målet är att personen ska få sin ekonomi att gå ihop varje månad, säger Christel.

Behöver du stöd och hjälp?

Då är du välkommen att kontakta budget- och skuldrådgivare Christel på telefon 019-58 80 00. Hon finns tillgänglig vardagar mellan kl. 8.30-9.30